Grad

GRADSKO VIJEĆE Smanjene naknade, ali ne za ‘obične vijećnike’

GRADSKO VIJEĆE Smanjene naknade, ali ne za 'obične vijećnike'

Druga točka dnevnog reda bilo je smanjivanje naknada predsjedniku Gradskog vijeća i njegovim zamjenicima. Franković je demantirao kako je to pokušaj dodvoravanja te istaknuo kako je smatrao da je naknada od 4500 kuna previsoka i kako ona mora biti 3500 kuna.

-To je u vrijeme krize samo pokazivanje dobre geste i kako mi političari moramo misliti na javnost – rekao je Franković.

Ljubo Nikolić (Zajedno za grad) dao je amandman da se svim vijećnicima naknada smanji s 1500 kuna na 900 kuna.

Prijedlog je i da prvom zamjeniku predsjednika GV-a naknada ide s 2500 na dvije tisuće kuna, dok bi drugom zamjeniku naknada bila 1800 kuna.

Olga Muratti istaknula je kako se mora voditi računa o omjerima, te ako ne može drugi zamjenik Gradskog vijeća vrijediti više od običnog vijećnika.

Sanja Putica iznijela je prijedlog da se cijela prva naknada uplati za liječnje mlade Mare Maltarić, a i veliki postotak ostalih naknada.

Pero Vićan je podržao smanjivanje naknada predsjedniku GV-a i njegovim zamjenicima, ali se pobunio protiv smanjenja naknade vijećnicima jer se onda mora ‘iznivelirati i naknada primjerice za Upravna vijeća’.

Amandman liste Zajedno za grad nije usvojen, ali je usvojeno smanjenje naknada za predsjednika i njegove zamjenike.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić