Grad

Gradski vijećnici odlučivat će o donaciji DPDS-a, otpadu i javnim priznanjima

Gradski vijećnici odlučivat će o donaciji DPDS-a, otpadu i javnim priznanjima

Gradski vijećnici u srijedu, 24. siječnja donijet će odluku o dodjeli javnih priznanja, koja će se laureatima uručiti na svečanosti povodom obilježavanja Dana Grada Dubrovnika i Feste sv. Vlaha. Inače, o ovom će se raspravljati, po ustaljenom običaju, bez nazočnosti javnosti.

Inače, na dnevnom redu 8. sjednice Gradskog vijeća za sad je ukupno 27 točaka, a jedna od njih odnosi se i na prvi rebalans Proračuna za 2018. godinu. Razlog tome jest donacija Društva prijatelja dubrovačke starine u iznosu od 14 milijuna kuna za potrebe obnove Državnog arhiva u Dubrovniku. Inače, kako se navodi u objašnjenju odluke, Društvo prijatelja Dubrovačke starine odlukom Malog vijeća namjerava donirati Gradu Dubrovniku iznos od 14.000.000. kn u svrhu obnove Državnog arhiva u Dubrovniku.

Kad smo već na kulturi, treba istaknuti i kako nova gradska uprava na čelu s Matom Frankovićem ponovno vraća, odnosno osniva pet Kulturnih vijeća i to za glazbenu djelatnost, dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti, muzejsko-galerijsku djelatnost, likovnu umjetnost i zaštitu i očuvanje kulturne baštine, knjižnično-izdavačku djelatnost i audio-vizualne djelatnosti i nove medijske kulture. Kako se navodi u prijedlogu odluke, za članove Vijeća imenuju se kulturni djelatnici i umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim dosadašnjim dostignućima kao i poznavanjem problema vezanih za utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva zbog kojih je Vijeće osnovano. Vijeća imaju predsjednika i 2 člana, a imenovanje će pokrenuti Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća pozivom institucijama i udrugama iz područja umjetnosti i kulture da podnesu pisane i obrazložene prijedloge.

Zbog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, koji je stupio na snagu 13. prosinca 2017., Gradsko vijeće mora pokrenuti postupak izmjene gradskog Statuta, a gradski vijećnici će iduću srijedu utvrditi i Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, ali i donijeti mjere za sprečavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području Grada Dubrovnika.
Imenovat će se i ravnateljica/ravnatelj Javne ustanove Muzej Domovinskog rata Dubrovnik.

Cijeli dnevni red pogledajte ovdje.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist