Aktualno

GRADONAČELNIKOVA PORUKA ‘Prvašići, škola je vaš prijatelj, u njoj se radi, ali i zabavlja’

GRADONAČELNIKOVA PORUKA 'Prvašići, škola je vaš prijatelj, u njoj se radi, ali i zabavlja'

Povodom prvog dana nove školske godine, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je prigodnu poruku svim učenicima u osnovnoškolskom sustavu, njihovim roditeljima, a posebno polaznicima prvih razreda.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Dragi prvašići,

dani koje ćete provesti u školskim klupama zauvijek će ostati u prekrasnom sjećanju. Steći ćete puno prijatelja i doživjeti mnogo lijepih trenutaka. Znam da je svaki početak težak, čak pomalo i zastrašujući, ali ne bojte se, škola je vaš prijatelj, u njoj se radi, ali i zabavlja. Brigu o vama, uz roditelje, sada će preuzeti učiteljice i učitelji. Slušajte ih, budite dobri i radoznali, istražujte, pitajte, marljivo radite i družite se. Ne zaboravite na osmijehe i veselje.

Učenicama i učenicima u ostalim kao i višim razredima također želimo puno uspjeha u učenju i izvannastavnih aktivnostima. Neka i ova školska godina protekne u veselim druženjima, ali i stjecanju novih znanja i spoznaja. Budite marljivi i na ponos vašim školama i roditeljima.

Poštovani roditelji,

ulaganje u obrazovanje najplemenitiji je zadak koji javni rad stavlja pred nas, a kvalitetno obrazovanje jedan je od prioriteta u radu ove gradske uprave i želim vam poručiti da smo poduzeli niz koraka kako bismo kroz nekoliko godina nastavu u svim školama organizirali u jednoj smjeni. Do kraja godine pokrećemo izgradnju nove škole na Montovjerni, a uz OŠ Lapad, osigurali smo sufinanciranje energetske obnove još dvije naše škole. Nadam se svakako da imate razumijevanja za povremena „iskakanja iz ritma“ zbog radova, ona su neizbježna, ali privremena i veselimo se skorim boljim uvjetima za rad i boravak naše djece.

Svima vama, ali i osoblju naših škola, želim sretan početak nove školske godine uz puno uspjeha i lijepih trenutaka.

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist