Aktualno

FOTO/’ŽELIMO SVIMA PUNO SREĆE’ Počela je nastava, gruški prvašići prigodno pustili balone!

FOTO/'ŽELIMO SVIMA PUNO SREĆE' Počela je nastava, gruški prvašići prigodno pustili balone!

Dugo toplo ljeto je završilo, a 3. rujna datum je koji je za dubrovačke školarce označio početak nove školske godine.

U svim dubrovačkim osnovnim školama danas je učenicima prvih razreda poželjena dobrodošlica, pa tako i u Osnovnoj školi Ivana Gundulića koja će prva u Dubrovniku i jedina ove nastavne godine početi s provođenjem eksperimentalnog programa ‘Škola za život’ s učenicima prvih i petih razreda.

Prvašići su prigodno povodom prvog dana škole puštali balone, a gradonačelnik Mato Franković zasadio je maslinu. Vrijedi dodati kako je dobrodošlici, uz gradonačelnika, prisustvovala i profesorica Martina Glučina, predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– Želimo vam svima puno sreće i uspjeha u u novoj školskoj godini, ali povrh svega želimo vam puno znatiželje, težnje znanju i volje za svladavanjem novih kompetencija kojima ćete, nadam se, promijeniti budućnost. Škola za život – to ste vi – čestitka je to koja je upućena svim školarcima prilikom svečanosti.

Podsjetimo, eksperimentalni program provest će se u 1. i 5. razredu osnovne škole u svim nastavnim predmetima, u 7. razredu osnovne škole u biologiji, kemiji i fizici. Kako saznajemo, učenici Osnovne škole Ivan Gundulić još uvijek nisu dobili sve potrebne udžbenike te bi trebali stići ubrzo, a tableti za eksperimentalnu nastavu trebali bi stići do petka.

Kako je izgledala cijela svečanost pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist

Potrebica: Prijateljstvo Dubrovnika i Vukovara započeto na žrtvi u Domovinskom ratu traje i trajat će

Dulist

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist