Grad

Gradonačelnikova čestitka dobitnicima Nagrade ‘Vladimir Nazor’

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku ovogodišnjim dobitnicima Nagrade „Vladimir Nazor“, koja se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti, a među kojima su ove godine i dubrovački umjetnici Ivica Kunčević (Kazališna umjetnost – nagrada za životno djelo), Dubravka Šeparović Mušović (Glazba – odišnja nagrada za operne uloge u 2021. godini) i Antoneta Alamat Kusijanović (Filmska umjetnost – godišnja nagrada za film „Murina“).

Poštovane gospođe Šeparović Mušović i Alamat Kusijanović,

poštovani gospodine Kunčević,

osobito mi je drago da ove godine, u povodu dodjeljivanja Nagrade „Vladimir Nazor“, čestitku mogu uputiti svima Vama, troje dubrovačkih umjetnika različitih generacija, koju ste zaslužili svatko u svojoj kategoriji za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj.

Gospodine Kunčević, dobitnik ste i nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo, za izniman doprinos dramskoj umjetnosti i kulturnom identitetu Dubrovnika te promociji dubrovačke kazališne tradicije i književnog nasljeđa na domaćim i inozemnim kazališnim pozornicama te i ova nacionalna nagrada za životno djelo samo potvrđuje Vašu važnu ulogu u hrvatskoj kazališnoj umjetnosti, a čega smo mi u Dubrovniku itekako svjesni.

Gospođo Šeparović Mušović, kao prvakinja opere već ste nanizali značajan broj prestižnih nagrada, a još jedna u nizu svakako je daljnja potvrda Vašeg osobitog talenta. Iako ste nas činili ponosnima na brojnim svjetskim pozornicama te zavrijedili nacionalnu nagradu za operne uloge u 2021. godini, uvijek nam je najdraže slušati Vas u Kneževom dvoru, na našim Dubrovačkim ljetnim igrama te se osobito veselimo i ovogodišnjem nastupu.

Gospođo Alamat Kusijanović, već prva nagrada u Cannesu koju ste osvojili za svoj redateljski dugometražni prvijenac film “Murina” dala je naslutiti da je riječ o ostvarenju koje će itekako ostaviti trag u našoj filmskoj umjetnosti pa je i ova nacionalna godišnja nagrada logičan slijed. Izuzetno smo ponosni da imamo u našim redovima predstavnicu mlađe generacije filmskih umjetnica te od Vas još puno toga očekujemo.

Siguran sam da ste svi Vi u svoj umjetnički izričaj ugradili barem mali dio Vašeg rodnog grada, koji se oduvijek diči svojim kulturnim nasljeđem, a kojeg ste zasigurno važan dio.

Još jednom u svoje osobno i ime Grada Dubrovnika upućujem svim dobitnicima iskrene čestitke.

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

SLIJEDI LI ZAMJENA S DUBOM? Provjerili smo što se događa s borovima podno tvrđave Lovrjenac

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[VIDEO] Počelo rušenje ‘Čačićevog’ doma

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija