Grad

Gradonačelnikova čestitka dobitnicima Nagrade ‘Vladimir Nazor’

Gradonačelnikova čestitka dobitnicima Nagrade 'Vladimir Nazor'

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku ovogodišnjim dobitnicima Nagrade „Vladimir Nazor“, koja se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti, a među kojima su ove godine i dubrovački umjetnici Ivica Kunčević (Kazališna umjetnost – nagrada za životno djelo), Dubravka Šeparović Mušović (Glazba – odišnja nagrada za operne uloge u 2021. godini) i Antoneta Alamat Kusijanović (Filmska umjetnost – godišnja nagrada za film „Murina“).

Poštovane gospođe Šeparović Mušović i Alamat Kusijanović,

poštovani gospodine Kunčević,

osobito mi je drago da ove godine, u povodu dodjeljivanja Nagrade „Vladimir Nazor“, čestitku mogu uputiti svima Vama, troje dubrovačkih umjetnika različitih generacija, koju ste zaslužili svatko u svojoj kategoriji za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj.

Gospodine Kunčević, dobitnik ste i nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo, za izniman doprinos dramskoj umjetnosti i kulturnom identitetu Dubrovnika te promociji dubrovačke kazališne tradicije i književnog nasljeđa na domaćim i inozemnim kazališnim pozornicama te i ova nacionalna nagrada za životno djelo samo potvrđuje Vašu važnu ulogu u hrvatskoj kazališnoj umjetnosti, a čega smo mi u Dubrovniku itekako svjesni.

Gospođo Šeparović Mušović, kao prvakinja opere već ste nanizali značajan broj prestižnih nagrada, a još jedna u nizu svakako je daljnja potvrda Vašeg osobitog talenta. Iako ste nas činili ponosnima na brojnim svjetskim pozornicama te zavrijedili nacionalnu nagradu za operne uloge u 2021. godini, uvijek nam je najdraže slušati Vas u Kneževom dvoru, na našim Dubrovačkim ljetnim igrama te se osobito veselimo i ovogodišnjem nastupu.

Gospođo Alamat Kusijanović, već prva nagrada u Cannesu koju ste osvojili za svoj redateljski dugometražni prvijenac film “Murina” dala je naslutiti da je riječ o ostvarenju koje će itekako ostaviti trag u našoj filmskoj umjetnosti pa je i ova nacionalna godišnja nagrada logičan slijed. Izuzetno smo ponosni da imamo u našim redovima predstavnicu mlađe generacije filmskih umjetnica te od Vas još puno toga očekujemo.

Siguran sam da ste svi Vi u svoj umjetnički izričaj ugradili barem mali dio Vašeg rodnog grada, koji se oduvijek diči svojim kulturnim nasljeđem, a kojeg ste zasigurno važan dio.

Još jednom u svoje osobno i ime Grada Dubrovnika upućujem svim dobitnicima iskrene čestitke.

Gradonačelnik

Mato Franković

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist