Aktualno

GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA ‘6. prosinac nosi nam tugu, ali i osjećaj ponosa i prkosa’

GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA '6. prosinac nosi nam tugu, ali i osjećaj ponosa i prkosa'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, povodom Dana dubrovačkih branitelja i blagdana svetog Nikole, uputio je čestitku dubrovačkim braniteljima te svim sugrađanima i sugrađankama, uz prisjećanje na 6. prosinca 1991. godine.

Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani! Poštovani i dragi dubrovački branitelji!

Obilježavamo i 27. godinu od tog dana. Za nas u Gradu blagdan svetog Nikole od tada više nikada neće biti isti. Prisjećamo se 6. prosinca 1991. prvenstveno s mislima na one koji više nisu s nama, koji su taj dan, ali i dane prije i poslije, položili svoje živote za obranu Grada. Zahvaljujemo im na tome.

Hvala i svim dubrovačkim braniteljima koji su tih dana ’91. stajali na braniku Grada i Domovine i nisu dopustili da se ovaj Grad pokori. Iako nam 6. prosinac nosi tugu, ujedno nam nosi i osjećaje ponosa i prkosa jer dokazali smo kako snagom ljubavi možemo pobijediti , u tom trenutku, višestruko jače.

Danas svoju snagu mi pokazujemo na drukčiji način. Danas naš grad blista tisućama svjećica. Danas naša djeca ne sjede u skloništima, danas im sveti Nikola nosi darove. Takav 6. prosinca želimo i ubuduće i našoj i svoj drugoj djeci svijeta.

Zahvalni na ovom što imamo danas, u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, svim Dubrovkinjama i Dubrovčanima, a posebno našim braniteljima i njihovim obiteljima, čestitam Dan dubrovačkih branitelja i blagdan svetog Nikole.

Gradonačelnik Dubrovnika
Mato Franković

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist