Aktualno

GRADONAČELNIK UZ 1. LISTOPADA Posebno poštovanje na današnji dan odajem dubrovačkim anđelima

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković prisjetio se na svom Facebook profilu 1. listopada 1991. godine, dana kada je prije 30 godina započela agresija na Dubrovnik.

-Zapamtite, ovaj dan 1. listopada 1991. godine ući će u povijest i kroniku našega grada kao dan početka nemilosrdnog napada i s kopna i s mora i iz zraka”. Ovo su riječi kojima se tadašnji biskup mons. Želimir Puljić obratio dubrovačkom puku na prvi dan napada na Dubrovnik putem Hrvatskog radija. Prošlo je 30 godina, a kao da je bilo jučer. Uz duboko poštovanje prema svim našim braniteljima, obiteljima poginulih branitelja, posebno poštovanje na današnji dan odajem dubrovačkim anđelima, istinskim velikanima, djeci čiji su životi zaustavljeni tijekom agresije: Andrea, Nikolina, Marija, Đuro, Hrvoje, Katarina, Romano, Luko, Šimo, Dolores, Vlaho, Tonći, Maris, Maro, Miho, Orsat…..njihovo djetinjstvo i njihovi snovi su prekinuti, ali u našim srcima i u povijesti ovog Grada njihova imena zauvijek će vječno živjeti.
Rana na srcu svih nas nikad neće zacijeliti i zato ovu objavu želim završiti riječima velikog generala Nojka Marinovića “pamćenje je alat, a mržnja golem teret – poruka je dubrovačkog gradonačelnika.

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NAUTIČKA PATROLA 2021. ACI Marini Dubrovnik priznanje ‘Zlatni vez gastronomije’

Dulist

‘ORSULA 1944.-2021.’ Lasić: ‘Ovo je strašna tragedija. Ovo je početak katarze hrvatskog naroda’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija