Grad

Gradonačelnik uručio Statut dozapovjedniku broda Norwegian Star Mislavu Rogošiću

Primjerak Statuta Dubrovnika iz 1272., na engleskom jeziku, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uručio je dozapovjedniku broda Norwegian Star, kompanije NCL, Mislavu Rogošiću po uzoru na običaj darivanja prvog broda koji je o Uskrsu uplovljavao u Dubrovnik. Današnji prijem dio je službenog programa obilježavanja Godine Dubrovačkog statuta, u čast 750. obljetnice stupanja na snagu ovog vrijednog dokumenta Dubrovačke Republike.
Prijemu su nazočile i zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić te ravnateljica Državnog arhiva u Dubrovniku Nikolina Pozniak, a program Godine Statuta nastavlja se nizom događanja kroz cijelu godinu.
Današnji prijem ujedno je i najava dobre cruise sezone, koja je službeno i krenula ovaj tjedan, a kroz 2022. godinu dubrovačku luku očekuje uplovljavanje 345 brodova na kružnim putovanjima, s oko pola milijuna putnika.
-Dobar je početak predsezone, vjerujem da će se istim intenzitetom nastaviti i dalje, a što se tiče Grada Dubrovnika na snazi su pravila o najviše dva cruisera istovremeno u dubrovačkoj luci te ćemo i dalje nastaviti suradnju s cruise kompanijama i raditi na pitanjima održivosti – kazao je u ovoj prigodi dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

[FOTO] Konferencija o jačanju otpornosti srednje, istočne i jugoistočne Europe

Dulist

ODRŽIVOST U TURIZMU Održana radionica u sklopu SUSTOUR projekta

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija