Grad

Gradonačelnik primio dobitnika Državne nagrade tehničke kulture Toma Sjekavicu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su ovog utorka dobitnika Državne nagrade tehničke kulture ‘Faust Vrančić’ za 2020. godinu Toma Sjekavicu. Prijemu je nazočio i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Ljubo Nikolić.

Naime, koncem mjeseca siječnja Tomu Sjekavici predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je vrijedno priznanje zbog iznimnih postignuća u djelatnosti tehničke kulture, STEM-a, programiranja i robotike. Važno je za spomenuti kako je i dubrovačka zajednica tehničke kulture dobila Državnu nagradu “Faust Vrančić” za 2020. u kategoriji pravnih osoba i udruga.

Gradonačelnik Franković ovom je prilikom čestitao na sjajnim priznanjima koje su osigurale daljnju motivaciju za napredak razvoja IT industrije u Dubrovniku i nastavak edukacije mladih u kontekstu shvaćanja i pametnog korištenja novih tehnologija.

-Čestitke na ovom zaista iznimnom uspjehu kako na osobnoj razini tako i za cijelu Zajednicu tehničke kulture i njezine članove. Inovacijama, znanjem i predanim radom podižete razinu kvalitete Dubrovnika kada su u pitanju projekti i radionice vezane za razvoj IT tehnologije. Perspektiva je vidljiva i ovaj uspjeh još jednom dokazuje kako je Dubrovnik okrenut razvoju drugih sektora, osim turizma. Budućnost uistinu jest u tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i digitalizaciji koja nam otvara brojna vrata nužna za prosperitet našeg društva – kazao je gradonačelnik u ovoj prigodi.

Predstavnici Zajednice tehničke kulture Nikolić i Sjekavica zahvalili su gradonačelniku Frankoviću na kontinuiranoj podršci i praćenju projekata koje zajednica svakodnevno provodi, s ciljem uključivanja i edukacije mladih generacija kako bi savladali brojne izazove tehnologije razvijajući pritom kritičko promišljanje.

Pročitajte još

NE ZABORAVITE Za Festu sv. Vlaha besplatan prijevoz Libertasom

Dulist

Stigla nam je Kandelora!

Dulist

‘Nafetani’ čempresi koji su stradali u studenom prošle godine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija