Grad

Festanjuli uručili Proglas dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću

Ovogodišnji festanjuli Feste sv. Vlaha, Teo Grbić iz reda pomoraca i Toni Cvjetković iz reda obrtničkih zanimanja, u pratnji rektora Zborne crkve sv. Vlaha don Hrvoja Katušića, uručili su dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću Proglas Svetoga Vlaha.

‘Već 1050 godina Sveti Vlaho štiti naš grad i biskupiju! U bogatoj povijesti Grada i njegova Parca vjera i tradicija na izvrstan se način isprepliću i nadopunjuju. Temelj vanjskoga sjaja Feste uvijek je bilo i ostalo vjerničko pouzdanje Dubrovčana da će im Sveti Vlaho ‘od Boga isprositi sve one milosti, sve darove i dobra duševna i tjelesna koja bi im bila uharna na spas duše’, stoji između ostalog u Proglasu svekolikom puku grada i biskupije i svim štovateljima Svetoga Vlaha.

Festanjuli su izvijestili gradonačelnika Frankovića kako je sve spremno za Festu 2022., uz ove godine važnu 1050. godišnjicu Feste, a gradonačelnik im je i ovom prilikom još jednom čestitao na izboru za ovu časnu ulogu.

Pročitajte još

TRAVA, KOROV, DRAČA Sve se zeleni, samo na krivim mjestima

Dulist

Katarina Milat Kralj nova je direktorica Dubrovačke baštine

Dulist

U LIPNJU U Dubrovniku ostvareno 247 posto više dolazaka u odnosu na isto razdoblje lani

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija