Grad

Festanjuli uručili Proglas dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću

Ovogodišnji festanjuli Feste sv. Vlaha, Teo Grbić iz reda pomoraca i Toni Cvjetković iz reda obrtničkih zanimanja, u pratnji rektora Zborne crkve sv. Vlaha don Hrvoja Katušića, uručili su dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću Proglas Svetoga Vlaha.

‘Već 1050 godina Sveti Vlaho štiti naš grad i biskupiju! U bogatoj povijesti Grada i njegova Parca vjera i tradicija na izvrstan se način isprepliću i nadopunjuju. Temelj vanjskoga sjaja Feste uvijek je bilo i ostalo vjerničko pouzdanje Dubrovčana da će im Sveti Vlaho ‘od Boga isprositi sve one milosti, sve darove i dobra duševna i tjelesna koja bi im bila uharna na spas duše’, stoji između ostalog u Proglasu svekolikom puku grada i biskupije i svim štovateljima Svetoga Vlaha.

Festanjuli su izvijestili gradonačelnika Frankovića kako je sve spremno za Festu 2022., uz ove godine važnu 1050. godišnjicu Feste, a gradonačelnik im je i ovom prilikom još jednom čestitao na izboru za ovu časnu ulogu.

Pročitajte još

Vatrogasci imali 9 intervencija, došlo i do oštećenja na Autobusnom kolodvoru

Dulist

Zbog vjetra preko mosta ne mogu autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikli

Dulist

Potpisana Povelja o bratimljenju Dubrovnika i Sorrenta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija