Grad

Gradonačelnik i pročelnice u Komolcu, tema projekti ovog dijela grada

GK Komolac sastanak3

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo i pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija sastali su se danas s predstavnicima Gradskog kotara Komolac na temu projekata planiranih u ovom dijelu grada.

Predstavnike Kotara izvijestili su o fazama u kojima se nalaze, ponajprije imovinsko-pravnim statusima, s obzirom da za one projekte za koje je već izrađena projektna dokumentacija upravo o tome ovisi apliciranje za EU sredstva.

Glavni projekti već su izrađeni za boćalište u Šumetu, gdje se planira adaptacija postojećeg boćališta i pomoćne građevine te izrada novih potpornih zidova, igralište u Komolcu, gdje je uz rekonstrukciju postojećih igrališta predviđena i izgradnja novog dječjeg igrališta te boćarsku dvoranu u Komolcu, vrijednu preko 12 milijuna kuna, koja će uz boćarski teren sadržavati i klupske prostore. Uz navedeno u planu je i igralište u Šumetu, za kojeg se kreće u izradu projekta.

Razgovaralo se i o pristupnoj cesti za budući vrtić u Komolcu, za kojeg je u tijeku izrada glavnog projekta, dok se za cestu izrađuje idejni projekt.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist