Grad

Gradonačelnik Franković izrazio sućut obitelji Marije Kohn

Gradonačelnik Franković izrazio sućut obitelji Marije Kohn

U povodu smrti najnagrađivanije hrvatske glumice Marije Kohn, rođene na Lopudu, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković izrazio je sućut obitelji.

Prenosimo tekst upućenog brzojava:

Poštovana obitelji,

S tugom smo primili vijest kako nas je napustila velika umjetnica, glumica Marija Kohn. I to upravo u vrijeme dok traju naše Dubrovačke ljetne igre, koje je i gospođa Kohn obilježila svojim sjajnim izvedbama, gdje je imala svoje glumačke početke te briljirala u izvrsnim ulogama.

Na Igrama, na kojima je imala neka od svojih antologijskih ostvarenja, ostavila je veliki trag. Od studentskih dana pa do zadnje predstave u kojoj je ovdje igrala prošlo je razdoblje od 56 godina. Cijeli jedan životni i umjetnički vijek kojim je bila uzor i inspiracija generacijama hrvatskih umjetnika.

Više od stotinu kazališnih uloga, šezdesetak filmova te brojne TV drame i serije najbolje govore o umjetničkoj veličini naše glumice, koja je uz brojna priznanja dobila i Nagradu hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje te Nagradu „Vladimir Nazor“ za životno djelo.

Njezin život i njezino djelo ostat će trajno upisani u život ovog Grada u čije ime, kao i svoje osobno, upućujem izraze sućuti u povodu ovog, za sve nas, velikog gubitka.

S poštovanjem,
Gradonačelnik Dubrovnika
Mato Franković

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist