Aktualno

GRADILIŠTE DARIJA SRNE U U LOZICI Kekez: Došlo je do rasipanja materijala na pomorskom dobru

SRNA00

Udruga Divlja liga vaterpolo podnijela je nedavno zahtjev Lučkoj kapetaniji Dubrovnik za inspekcijskim nadzorom gradilišta kuće u Lozici koju gradi nogometaš Darijo Srna. Inspektori Lučke kapetanije Dubrovnik utvrdili su da je došlo do rasipanja materijala dijelom na pomorskom dobru, a dijelom u more.

-Uočeno je je da ispred katastarske čestice 2152 katastarske općine Zaton, uslijed vršenja građevinskih radova, odnosno iskopa došlo do rasipanja materijala – dijelom na pomorskom dobru ispred navedene čestice i u more – rekao je dubrovački lučki kapetan Mato Kekez za DuList.

srna obrvan 1
Izvođaču je, navodi dalje, usmeno naloženo da što prije pristupi uklanjaju tog materijala.

-Potom ćemo izdati naknadno pisano rješenje o uklanjanju. Isto tako, bit će izdati prekršajni nalog sukladno članku 17., stavak 1. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Sukladno članku 199. istog zakona, a odnosi se na članak 17., a to znači da je zabranjeno odlaganje materijala na pomorsko dobro, propisana je kazna od 6.000 do 33.000 eura pravnoj osobi, odgovornoj osobi u pravnoj osobi ide 2.000 do 6.000 eura i fizičkoj osobi 1000 do 6.000 eura. Isto tako, ovisno je o tome kolika je učestalost ponavljanja prekršaja i količine optadnog odloženog materijala – naglasio je.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist