Aktualno

Ćiril Zovko podnio žalbu na odluku Grada o šetnici Nika i Meda Pucića. Odbijena mu je

nika i meda pucica06

Visoki upravni sud odbio je žalbu Ćirila Zovka i Royal Hotels na odluku o proglašenju komunalne infrastrukture – šetnica Nika i Meda Pucića. Ovu je informaciju na društvenim mrežama objavio gradonačelnik Mato Franković ističući: ‘Još jedan dokaz ispravnosti postupanja Grada’.

U presudi Visokog upravnog suda, koju je priložio uz objavu, navodi se kako je prijedlog podnositelja Royal Hotels & Restort d.o.o. i Ćirila Zovka odbijen.

Podnositelji su sudu predložili da se pokrene postupak ocjene zakonitosti Odluke o proglašenju komunalne infarastrukture, odnosno šetnice Nika i Meda Pucića, javnim dobrom u općoj uporabi u vlasništvu Grada Dubrovnika.

Navodi se da je podnositelj Ćiril Zovko vlasnik i posjednik čestice koja u naravi predstavlja Villu Elita, iznad čijeg sjevernog dijela prolazi šetnica. Podnositelj Royal Hotels & resort vlasnik je i posjednik čestice koja predstavlja parkiralište i pristupni kolnik Ville Elita te se nalazi neposredno ispod šetnice, ‘koja u naravi predstavlja glavnu zgradu Hotel Royal Blue te kat. čest. 381/2 k.o. Dubrovnik koja u naravi predstavlja zemljište iznad šestnice Nika i Meda Pucića koje se nalazi između Hotela Royal Blue i Ville Elita’, stoji među ostalim u presudi.

-Ističu da navedena šetnica predstavlja jedini način prometnog pristupa Ville Elita te bitan način prometnog pristupa Hotelu Royal Blue i njegovim povezanim sadržajima. Smatraju da je osporena Odluka nezakonita jer kat. čest. 5924 k.o. Dubrovnik (koja je navodno novoformirana) odnosno čest. zeml. 106525 k.o. Gruž (prema staroj izmjeri) jednostavno ne postoji, kako u trenutku usvajanja Odluke, tako i u trenutku podnošenja ove obavijesti – ističe se u presudi.

Pročitajte još

Shaquille O’Neal večeras u Dubrovniku

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Klevisa Ymeri ostaje u pritvoru: Županijski sud ukida odluku o jamčevini

Dulist