Grad

Evo kako je na incident s odlaganjem ribe reagirala Udruga ugostitelja Dubrovnik

Evo kako je na incident s odlaganjem ribe reagirala Udruga ugostitelja Dubrovnik

Udruga ugostitelja Dubrovnik danas je poslala priopćenje naslovljeno ‘Zajednička je obaveza odlagati otpad u skladu s propisima i doprinositi čistoći Grada’. Prenosimo ga u cijelosti.

 Ugostitelj čiji su djelatnici nepropisno odložili otpad odmah je istupio i preuzeo odgovornost, iz čega je razvidno kako je riječ o slučajnoj pogrešci, a ne o uobičajenoj pojavi.

Udruga ugostitelja Dubrovnik osuđuje svako nepropisno postupanje predstavnika ugostiteljskih objekata u Gradu, pa tako i nedavni incident s odlaganjem ribljeg otpada na javnoj površini.

Zbrinjavanje otpada zakonska je obveza svih građana, pa tako vlasnika ugostiteljskih objekata, a pridržavanje važećih propisa koji uređuju postupanje s otpadom nužno za sve subjekte koji se bave ugostiteljskom djelatnošću na području Dubrovnika.

Članovi Udruge odmah su po saznanju o incidentu upozorili na nepropisno ponašanje, a jedan je kolega odmah, i prije medijske objave, istupio i preuzeo odgovornost. Isto je uskoro ponovio i u javnosti, zbog čega smo uvjereni kako je ovaj slučaj iznimka i posljedica nesporazuma u komunikaciji među djelatnicima, a ne pravilo svakodnevnog postupanja. Iz istog razloga vjerujemo kako se ovakve pogreške više neće ponavljati.

Problem komunalne infrastrukture u Dubrovniku, pa tako i pitanje otpada, koji je osobito vidljiv u ljetnim mjesecima s povećanim brojem turista, zahtijeva suradnju s nadležnim gradskim strukturama kako bi se ugostitelji uspješno prilagodili obvezama. Pozdravljamo stoga odluku Grada prema kojoj će se otpad od 1. svibnja prikupljati i u večernjim satima, što će pozitivno utjecati na komunalni red u Dubrovniku.

Održavanje čistih i urednih javnih površina neophodno je da bi Dubrovnik uživao reputaciju vrhunske turističke destinacije, a ugostiteljski objekti u tome moraju savjesno sudjelovati, bez iznimke.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist