Aktualno

Građevinska inspekcija zaustavila radove na ljetnikovcu Restić u Sustjepanu

Građevinska inspekcija zaustavila radove na ljetnikovcu Restić u Sustjepanu

Građevinska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor nad izvođenjem radova rekonstrukcije stambene zgrade ljetnikovac Restić, upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, na lokaciji 172/1 k.o. Sustjepan, u Dubrovniku.

– Inspekcijskim očevidom utvrđeno je kako je investitor tijekom izvođenja navedenih radova izgradio dijelove građevine bez prethodno ishođene pravomoćne građevinske dozvole. S obzirom na navedeno, građevinski inspektor zatvorio je gradilište postavljanjem službenog znaka „ZATVORENO GRADILIŠTE“. Protiv investitora je pokrenut Upravni inspekcijski postupak, te doneseno rješenje o uklanjanju bespravno izgrađenih dijelova građevine – stoji u objašnjenju Državnog inspektorata.

Podsjetimo, u lipnju ove godine Ministarstvo kulture RH pokrenulo je postupak protiv pročelnice Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Žane Baće. Naime, utvrđena su određena odstupanja od uobičajene prakse i postupanja koja su u suprotnosti s pravilima struke zbog čega su, potvrdili su tada iz Ministarstva za DuList, pokrenuti postupci sukladno Zakonu i Pravilniku. Na ljetnikovcu Restić projektom je podignuto čak sedam belvedera, a propusti se, kako je navedeno, odnose na uništavanje kulturnih svojstava zaštićenog kulturnog dobra.

Foto: Njuškalo.hr

Pročitajte još

Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete?

Dulist

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić