Aktualno

Građani oprez! Novi oblik prijevare za najam stanova!

U posljednjih nekoliko godina učestale su prijevare građana putem interneta, stoga Policija želi upoznati građane s novim pojavnim oblikom prevare vezano za najam stanova.

– U Policijsku postaju Dubrovnik jučer je pristupio 27-godišnjak koji je policijskim službenicima prijavio oblik prijevare s kojim se do sada nismo susretali i želimo poslati upozorenje građanima – ističu iz Policije.

Naime, oštećeni 27-godišnjak je 12. veljače preko društvene mreže stupio u kontakt s osobom koja je, putem svog profila, oglašavala najam dvosobnog stana na području Dubrovnika.

Kada je stupio u kontakt s navedenom osobom, ona mu je kazala kako stan više nije u njenom vlasništvu te je proslijedila kontaktne podatke navodnog novog vlasnika stana čije je prebivalište izvan Republike Hrvatske.

S navodnim novim vlasnikom je dogovorio najam stana, plaćanje pologa i tri mjesečne stanarine unaprijed. Kada je oštećeni uplatio traženi novčani iznos od 1.798,15 eura, navodni vlasnik mu se više nije javljao, a oštećeni je muškarac shvatio da je prevaren i slučaj je prijavio policiji.

– Nakon zaprimljene prijave policija je započela kriminalističko istraživanje u koje će biti uključena i međunarodna policijska suradnja – ističu iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U Pičetama pokopan maestro don Miho Demović

Dulist

DONESEN PRIJEDLOG Do veće energetske učinkovitosti zgrada

Dulist

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija