Grad

Grad zakupcima u srpnju oprostio 4 milijuna kuna

Grad Dubrovnik je zakupcima poslovnih prostora u vlasništvu Grada i zakupcima javnih površina ispostavio račune za mjesec srpanj. Ukupni obračunati iznos za poslovne prostore u srpnju iznosi 285 tisuća kuna, dok je u ime najma javnih površina fakturirano 75.600 kuna.
Od navedenog ukupnog iznosa za poslovne prostore 187 tisuća kuna obračunato je po stopi od 7 posto od iznosa definiranog ugovorima, dok se 98 tisuća kuna odnosi na zakupce koji sukladno donesenim odlukama ne podliježu umanjenju ugovorene zakupnine.

-Ugovoreni, a zahvaljujući navedenim mjerama, umanjeni iznos za poslovne prostore tako u srpnju prelazi 2,5 milijuna kuna, a umanjeni iznos najma javnih površina veći je od milijun kuna. U sklopu mjera za pomoć gospodarstvenicima pogođenim epidemijom virusa COVID-19, korisnicima poslovnih prostora i javnih površina na ovaj način u jednom mjesecu oproštena je naplata od gotovo 4 milijuna kuna – navode iz Grada Dubrovnika.

Podsjećaju kako se sukladno zaključcima Gradskog vijeća iznos zakupnine obračunava prema postotku ostvarenih noćenja na području Grada Dubrovnika sukladno službenim podacima Turističke zajednice Grada Dubrovnika, a na način da su za tekući mjesec 2020. godine mjerodavni podaci usporedbe prethodnog mjeseca u odnosu na taj mjesec 2019. godine.

Napominju i da je Grad Dubrovnik oslobodio od plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu i suvlasništvu Grada Dubrovnika za mjesece srpanj, kolovoz i rujan 2020. godine sve udruge i društvene organizacije. Od prava na smanjenje zakupnine poslovnih prostora izuzete su trgovine mješovitom prehrambenom robom na užem gradskom i prigradskom području, ljekarne, tele operateri i državna tijela.

U nastavku provedbe navedenih mjera Grad Dubrovnik oslobodit će od plaćanja zakupnine za korištenje javnim površinama sve zakupce u kategoriji kiosci, kao i stolovi i stolice ispred ugostiteljskih objekata u razdoblju od 1. listopada 2020. do 31. ožujka 2021. U istom razdoblju za poslovne prostore u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika vrijedit će umanjenje ugovorenog iznosa zakupnine za 99 posto, osim za prethodno navedene izuzetke.

Pročitajte još

Slovenski novinari i agenti stigli u Dubrovnik prvim charter letom iz Ljubljane

Dulist

PODIGNUTA 22. PUT! ‘Nautičarima je bitno da se Plava zastava vijori u ACI Marini Dubrovnik’

Dulist

FRANKOVIĆ ZA ALGEMEEN DAGBLAD Ulažemo velike napore u zadržavanje ‘zelenog’ statusa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija