Grad

GRAD ZA DJECU Vrtići dobili nova prijenosna računala

GRAD ZA DJECU Vrtići dobili nova prijenosna računala

U sklopu projekta ‘Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika’ za potrebe gradskih dječjih vrtića nabavljena je dodatna informatička oprema. Riječ je o 15 novih prijenosnih računala ukupne vrijednosti 119.100,00 kuna, a koje je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Naime, informatička oprema prethodno je nabavljena na početku implementacije projekta i to video nadzor, prijenosno računalo i projektor za vrtić Pčelica. U međuvremenu je porastao broj online edukacija usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija djelatnica vrtića te je učestala komunikacija s roditeljima putem digitalne tehnologije. Nova računala odgajateljicama i stručnoj službi vrtića omogućit će kvalitetniju provedbu svih planiranih aktivnosti i time bolju razinu usluge u predškolskim institucijama.

Podsjetimo, u prethodnom razdoblju nabavljena je oprema za uređenje igrališta DV Pile te oprema za provođenje Montessori programa, oprema za provođenje sportskog programa i senzorne sobe u ukupnoj vrijednosti od 820 tisuća kuna. Vrtići su dobili i dostavno vozilo vrijedno 136 tisuća kuna.

Uvedena je usluga poslijepodnevne smjene, kao i rad subotom u određenim dječjim vrtićima, pružanje usluge u vrtiću na Lopudu i tijekom ljeta, zaposlili su se brojni odgojitelji, asistenti, djelatnici u tehničkom osoblju i u drugom stručnom kadru poput psihologa, a financiraju se i brojne edukacije za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes.

Projekt ‘Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika’ ukupne vrijednosti 14.080.986,10 kuna u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist