Grad

Grad uskoro raspisuje natječaje za spomenike braniteljima i djeci poginuloj u Domovinskom ratu

sastanak udruge domovinski rat frankovic 4

Na sastanku s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata održanom ovog četvrtka, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković izvijestio je o procesima koje je Grad Dubrovnik pokrenuo za izgradnju spomenika braniteljima i spomenika djeci poginuloj u Domovinskom ratu te postajama Križnog puta za Srđ.

U sljedećem razdoblju Grad namjerava raspisati dva javna natječaja za izradu likovnih rješenja spomen obilježja. U povjerenstvo za verifikaciju natječajnih programa bit će uključeni i predstavnici braniteljskih udruga, a kako je naglasio gradonačelnik Franković, cilj je do Dana dubrovačkih branitelja 6. prosinca 2022. završiti spomenik poginuloj djeci te odmah nakon toga započeti s radovima na postavljanju spomenika braniteljima.

Ovaj rok postavljen je i za završetak izgradnje postaja Križnog puta na Srđu, koji počinje ulaznim portalom na donjoj postaji na magistrali i penje se serpentinama postojećom memorijalnom stazom, koja će se također urediti. Autor memorijalnog ulaza je arhitekt i akademik Nikola Bašić, a za realizaciju ovog projekta Ministarstvo hrvatskih branitelja obvezalo se osigurati polovicu potrebnog iznosa.

Jedna od tema na sastanku bilo je i financiranje rada udruga. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, sa suradnicima, prezentirao je novi Javni poziv za ove udruge kojim je pojednostavljena prijava i povećan iznos za sufinanciranje projekata i programa te sada ukupno iznosi 280.000,00 kuna.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist