Aktualno

GRAD: Uskoro Dubrovački vaporetto

GRAD: Uskoro Dubrovački vaporetto

Početkom srpnja Grad Dubrovnik, gradska tvrtka Libertas i JU Rezervat Lokrum pokreću projekt “Dubrovački vaporetto”. Građanima i turistima ponudit će se prijevoz brodom na tri linije i to potpuno besplatno uz Libertasov pokaz ili Du Card, pišu iz dubrovačke gradske uprave.

Prva brodska linija povezuje placu u Gružu s Lapadskom obalom, a druga s plažom Solitudo, te dalje s Copacabanom odnosno plažom hotela President, a u dogovoru s koncesionarima. Treću liniju uvest će Rezervat Lokrum brodom Argosy, koji će od Mokošice prometovati do Gruža, povijesne jezgre i Lokruma.

Prve dvije linije uvode se već početkom srpnja, dok će Argosy Mokošicu s povijesnom jezgrom povezivati od sredine idućeg mjeseca. Uvođenje linije poklopit će se i s otvaranjem Centra za posjetitelje otoka Lokruma, u sklopu kojeg će se postaviti i željezno prijestolje iz serije “Igra prijestolja” (Game of Thrones).

Kako je istaknuo gradonačelnik Andro Vlahušić projekt Dubrovački vaporetto povezuje ponudu kopnenog i morskog javnog prijevoza. Dubrovčani će uz predočenje Libertasovog pokaza uslugu koristiti besplatno, dok će se turistima nuditi kroz DU Card.

Za sljedeću sezonu planira se uvođenje linije od plaže Tri brata do Zatona i Orašca, te povezivanje Elafita, poput linije Gornje Čelo – Dubrovnik.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist