Zanimljivosti

Grad traži vježbenike – volontere

gradsko vijece6397

Gradska uprava traži 10 vježbenika volontera koje će zaposliti radi stručnog usavršavanja, bez zasnivanja radnog odnosa.

Pa iako neće imati status službenika te neće biti u radnom odnosu vježbenici – volonteri imaju pravo na zdravstveno i mirovinsko osiguranje i zaštitu na radu, kao i pravo na novčanu potporu od 1 600 kuna.
Javni poziv upućen je za dostavu prijava za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u upravnim tijelima Grada Dubrovnika, a s ciljem korištenja mjera „Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa „ putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Kandidati moraju ispunjavati i određene uvjete, a to je da su nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju HZZ sa završenim fakultetom (VSS), bez radnog iskustva ili s radnim iskustvom do 6 mjeseci i do 29 godina života, da su nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju HZZ sa završenom srednjom školom, bez radnog iskustva ili s radnim iskustvom do 6 mjeseci i do 25 godina života, te da ispunjavaju uvjet tražene stručne spreme za poslove za koje se stručno osposobljavaju.

Stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa traje 12 mjeseci u punom radnom vremenu ( 8 sati dnevno).
Kako se ističe u pozivu volonterski rad obavlja se na temelju pisanog ugovora s pročelnikom Upravnog odjela, prema programu stručnog osposobljavanja za rad te pod vodstvom mentora, a prije sklapanja ugovora kandidati će biti pozvani na razgovor. Prijave se primaju do 8. studenog 2011
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist

LOKRUM – naša oaza mira!

Dulist