Aktualno

Grad radio bez odobrenja

Konzervatorski odjel u Dubrovniku još 19. ožujka ove godine donio je rješenje o obustavi radova u sklopu ljetnikovca Gundulić u Gružu, koji su se, ističe pročelnica tog odjela Žana Baća vršili bez odobrenja nadležne službe zaštite.

Naime, odgovorivši na upit duLista o radovima koje je gradska uprava, koja tvrdi da je riječ o čišćenju i uređenju, poduzela na prostoru nekadašnjeg Vrtlarovog rasadnika, Baća ističe kako je kulturno – povijesna cjelina Ljetnikovca Paladina Gundulića u Dubrovniku, Gruž, Obala Stjepana Radića 6, zaštićena kao pojedinačno kulturno dobro i to Rješenjem Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine od 22. prosinca 2008. godine

– Budući da je utvrđeno da se u arealu ljetnikovca vrše radovi bez odobrenje nadležne službe zaštite Konzervatorski odjel u Dubrovniku je dana 19. ožujka 2012. donio rješenje o obustavi radova. O istom je obaviješten Odjel za inspekcijske poslove Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture u Zagrebu, te je obavljen očevid dana 28. ožujka o. g. i nastavlja se postupak u okviru svoje nadležnosti – ističe pročelnica Baća.

Na naš upit treba li Grad Dubrovnik za radove ishoditi dozvolu Konzervatorskog odjela istaknula je da budući da se radi o zaštićenom kulturnom dobru, za sve radove nužno je ishoditi odobrenje nadležne službe zaštite.
 
 

Pročitajte još

Dubrovački trombunjeri pozivaju na projekciju filma u ovu subotu

Dulist

PITALI SMO Napojnice postaju dio računa. Jesu li dubrovački ugostitelji zadovoljni odlukom?

Karmen Maškarić

MONS. MATE UZINIĆ ‘Sjećanje na Festu izaziva mi osjećaje zahvalnosti, ali i nostalgiju’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija