Aktualno

Deranja: Ima dovoljno vremena za prijavu

Deranja: Ima dovoljno vremena za prijavu

Dubrovačko-neretvanska županija objavila je javni poziv za podnošenje ponuda za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika za županijsku liniju Dubrovnik-Orebić, za koju je dozvola prestala važiti prije isteka roka važenja.

Podsjetimo, Libertas više ne prometuje na toj liniji otkad se još prošle godine nije mogla dogovoriti visina cijene subvencije sa Općinom Orebić. Naime, Uprava Libertasa tražila je od Općine iznos od 400 tisuća kuna, a načelnik Tomislav Jurjević ponudio 70 tisuća.

S obzirom da je krajni rok za podnošenje ponuda 4. svibnja, kontaktirali smo direktora Libertsa Đura Deranju i pitali ga namjerava li se Libertas javiti za ponovno održavanje linije Dubrovnik-Orebić

– Ne znamo još, imamo još dovoljno vremena promisliti hoćemo li se javiti ili ne- rekao nam je kratko direktor Deranja.
Predsjednik Radničkog vijeća Ivo Klaić, mišljenja je da bi se Libertas treba javiti na ovaj poziv:

– Kad sam saznao za poziv, šiao sam kod direktora, kako bi s njime razgovarao o tome. Ali nije bio u poduzeću. Nije dobro za nas ako se Libetras ne javi na taj Javni poziv, jer se automatski ukida naša linija koja vozi do Dubrave, a to će biti štetno i za liniju Ston. Moramo se javiti na tu liniju. Dana je ponuda, a liniju će dobiti tko bude povoljniji. Mislio sam s njime pričati o tome, jer će dvoje ljudi ostati bez posla, a Ston će za kratko vrijeme ostati bez posla. To se ne smije dozvolit! – naglasio je Klaić dodavši.

– Očito naš direktor mora prvo pitat Pera ili Andra što će napravit-zaključio je.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist