Grad

GRAD POZIVA Sudjelujte u radionicama s digitalnim nomadima u Dubrovniku

GRAD POZIVA Sudjelujte u radionicama s digitalnim nomadima u Dubrovniku

Do 23. travnja otvoren je poziv za lokalne stanovnike koji žele sudjelovati na četiri radionice u sklopu projekta ”Dubrovnik Digital Nomad-In-Residence (DN-I-R)”. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u suradnji s Total Croatia News i Saltwater Nomads, u sklopu kojeg će deset digitalnih nomada boraviti mjesec dana u Dubrovniku.

Kroz to razdoblje digitalni nomadi i odabrani lokalni stanovnici pohađat će jednom tjedno kreativne radionice s ciljem osmišljavanja najboljeg okruženja i ponude za buduće digitalne nomade.

Za vrijeme boravka u Dubrovniku digitalni nomadi uključit će se u život zajednice i time dati doprinos na način da će, na temelju osobnih iskustava, imati prigodu uputiti prijedloge i sugestije što žele od odredišta u kojem borave i rade, odnosno što bi u tom smislu trebalo poboljšati u ponudi Dubrovnika. Na taj će način budući digitalni nomadi moći dobiti najbolju uslugu, a ljudi u Dubrovniku koji rade u turizmu i s digitalnim nomadima dobiti informaciju što ponuditi na tržištu.

Radionice će se održati 30. travnja te 7., 14. i 21. svibnja 2021. u Lazaretima od 9 do 17 sati. Kroz poziv će biti odabrano četvero građana od kojih se očekuje prisutnost na sve četiri radionice, poznavanje engleskog jezika i motivacija za rad. Uz glavnog voditelja na svakoj će radionici biti programski tim, kojeg čine profesionalci iz sektora digitalnih nomada, kreativnog razmišljanja i kreiranja primjerenog okruženja.

Glavni cilj radionica je osmisliti kako bi Dubrovnik 365 dana u godini trebao izgledati kao okruženje optimizirano za život i rad digitalnim nomadima i stanovnicima Dubrovnika. Kroz prve tri radionice istražit će se što je sve potrebno kako bi se ostvario zacrtani cilj te kako do toga doći. Na završnoj radionici sudionici će donijeti zajedničke preporuke za kreiranje boljeg okruženja u bližoj i daljnjoj budućnosti, a na temelju svojih nalaza tijekom ovog 4-tjednog postupka. Po završetku radionica zaključci će biti predstavljeni javnosti.

Građani koji žele sudjelovati mogu se prijaviti ovdje.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist