Grad

CIJENA KARTE OKO 4.500 KUNA Za 38 letova Dubrovnik-New York u prodaji 16.264 sjedala

CIJENA KARTE OKO 4.500 KUNA Za 38 letova Dubrovnik-New York u prodaji 16.264 sjedala
category 1 aircraft, 767, exterior

Prvi let United Airlines prema Dubrovniku poletjet će iz New Yorka prema Dubrovniku u četvrtak, 8. srpnja (za točno 80 dana) u 19 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu. Noćni prekooceanski let prema Dubrovniku trajat će otprilike 8 sati i 55 minuta, s očekivanim slijetanjem u Dubrovnik iza 10 sati ujutro.

Zrakoplovi tipa B767-300ER, kojih United Airlines ima 38 u floti, zadržat će se u Dubrovniku dva puna sata, piše portal Croatian Aviation. Polijetanje iz Dubrovnika zakazano je u 12 sati i 15 minuta, let do New Yorka trajat će malo više od 10 sati, s očekivanim slijetanjem u New York u 16 sati i 25 minuta po lokalnom vremenu.

Zanimljivo, prvi odlazak iz Dubrovnika planiran je za subotu, 10. srpnja, pa će tako zrakoplov United Airlinesa ostati više od 24 sata u dubrovačkoj zračnoj luci.

Od početka srpnja do početka listopada zrakoplovi ovog poznatog američkog prijevoznika slijetat će u Dubrovnik svakog utorka, petka i nedjelje ujutro (polijetanje dan ranije iz SAD-a).

Na 38 povratnih letova između Dubrovnika i New Yorka United Airlines u prodaji ima 16.264 sjedala, od čega je 2.280 sjedala dostupno u poslovnoj (business klasi). Konfiguracija kabine u ekonomskoj klasi je 2-3-2, dok je u business klasi raspored sjedala 2-1-2.

Povratnu kartu na direktnom letu iz Dubrovnika za New York moguće je kupiti po cijeni malo većoj od 4.500 kuna u ekonomskoj klasi na službenoj web stranici aviokompanije.

Nema sumnje da će ova linija, usprkos globalnoj pandemiji, biti uspješna za aviokompaniju. Prilog u tome govori i činjenica da je American Airlines imao izvrstan load factor na liniji iz Philadelphije za Dubrovnik, a u ljeto 2020. godine na ovoj su liniji zrakoplovi trebali prometovati svakodnevno.

S obzirom na brojne američke turiste koji posjećuju Dubrovnik, kapacitet koji United nudi prema Dubrovniku ne bi trebalo biti problem popuniti, čak i u ovim kriznim vremenima.

Na potezu je United i Croatia Airlines koji bi prije početka operacija trebali potpisati code-share ugovor i time omogućiti putnicima iz Zagreba da s jednim zaustavljanjem u Dubrovniku nastave svoje putovanje prema SAD-u.

United Airlines trebao bi u ljeto 2022. godine ponuditi još jednu liniju prema Hrvatskoj, trenutno se radi na njenoj finalizaciji, a u prilog tome svakako će ići vijest koja se očekuje uskoro – ukidanje viznog režima za hrvatske državljane prilikom turističkih posjeta SAD-u.

Linija Uniteda prema Dubrovniku prometovat će iz New Yorka, preciznije, zračne luke punog imena Newark Liberty international Airport (IATA: EWR, ICAO: KEWR), jedne od tri zračne luke u službi New Yorka (uz LaGuardiu i John F. Kennedy). Tehnički, ova se zračna luka nalazi u New Jerseyu, udaljena je oko 15 kilometara od Manhattana.

Newark je već godinama jedan od najvećih hubova United Airlinesa i ova se američka kompanija prije svega mjesec dana vratila na JFK s kojeg prometuje na manjem broju linija.

No iz Zračne luke Newark United i njegova regionalna aviokompanija United Express prometuju prema više od 170 destinacija u SAD-u i svijetu!

Spomenuta zračna luka Newark odlično je povezana sa središtem grada. Najbolja opcija svakako je AirTrain i presjedanje na NJ Transit koji putnike vodi u središte New Yorka, na Penn Station.

Kompanija u Europi ima niz odredišta, pri čemu valja istaknuti da na određenim linijama trenutno nema letova isključivo zbog smanjene potražnje uzrokovane pandemijom COVID-19. U nizu poznatih europskih destinacija iz New Yorka (u poslovnom ili turističkom smislu) sada se nalazi i Dubrovnik.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist