Grad

CIJENA KARTE OKO 4.500 KUNA Za 38 letova Dubrovnik-New York u prodaji 16.264 sjedala

category 1 aircraft, 767, exterior

Prvi let United Airlines prema Dubrovniku poletjet će iz New Yorka prema Dubrovniku u četvrtak, 8. srpnja (za točno 80 dana) u 19 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu. Noćni prekooceanski let prema Dubrovniku trajat će otprilike 8 sati i 55 minuta, s očekivanim slijetanjem u Dubrovnik iza 10 sati ujutro.

Zrakoplovi tipa B767-300ER, kojih United Airlines ima 38 u floti, zadržat će se u Dubrovniku dva puna sata, piše portal Croatian Aviation. Polijetanje iz Dubrovnika zakazano je u 12 sati i 15 minuta, let do New Yorka trajat će malo više od 10 sati, s očekivanim slijetanjem u New York u 16 sati i 25 minuta po lokalnom vremenu.

Zanimljivo, prvi odlazak iz Dubrovnika planiran je za subotu, 10. srpnja, pa će tako zrakoplov United Airlinesa ostati više od 24 sata u dubrovačkoj zračnoj luci.

Od početka srpnja do početka listopada zrakoplovi ovog poznatog američkog prijevoznika slijetat će u Dubrovnik svakog utorka, petka i nedjelje ujutro (polijetanje dan ranije iz SAD-a).

Na 38 povratnih letova između Dubrovnika i New Yorka United Airlines u prodaji ima 16.264 sjedala, od čega je 2.280 sjedala dostupno u poslovnoj (business klasi). Konfiguracija kabine u ekonomskoj klasi je 2-3-2, dok je u business klasi raspored sjedala 2-1-2.

Povratnu kartu na direktnom letu iz Dubrovnika za New York moguće je kupiti po cijeni malo većoj od 4.500 kuna u ekonomskoj klasi na službenoj web stranici aviokompanije.

Nema sumnje da će ova linija, usprkos globalnoj pandemiji, biti uspješna za aviokompaniju. Prilog u tome govori i činjenica da je American Airlines imao izvrstan load factor na liniji iz Philadelphije za Dubrovnik, a u ljeto 2020. godine na ovoj su liniji zrakoplovi trebali prometovati svakodnevno.

S obzirom na brojne američke turiste koji posjećuju Dubrovnik, kapacitet koji United nudi prema Dubrovniku ne bi trebalo biti problem popuniti, čak i u ovim kriznim vremenima.

Na potezu je United i Croatia Airlines koji bi prije početka operacija trebali potpisati code-share ugovor i time omogućiti putnicima iz Zagreba da s jednim zaustavljanjem u Dubrovniku nastave svoje putovanje prema SAD-u.

United Airlines trebao bi u ljeto 2022. godine ponuditi još jednu liniju prema Hrvatskoj, trenutno se radi na njenoj finalizaciji, a u prilog tome svakako će ići vijest koja se očekuje uskoro – ukidanje viznog režima za hrvatske državljane prilikom turističkih posjeta SAD-u.

Linija Uniteda prema Dubrovniku prometovat će iz New Yorka, preciznije, zračne luke punog imena Newark Liberty international Airport (IATA: EWR, ICAO: KEWR), jedne od tri zračne luke u službi New Yorka (uz LaGuardiu i John F. Kennedy). Tehnički, ova se zračna luka nalazi u New Jerseyu, udaljena je oko 15 kilometara od Manhattana.

Newark je već godinama jedan od najvećih hubova United Airlinesa i ova se američka kompanija prije svega mjesec dana vratila na JFK s kojeg prometuje na manjem broju linija.

No iz Zračne luke Newark United i njegova regionalna aviokompanija United Express prometuju prema više od 170 destinacija u SAD-u i svijetu!

Spomenuta zračna luka Newark odlično je povezana sa središtem grada. Najbolja opcija svakako je AirTrain i presjedanje na NJ Transit koji putnike vodi u središte New Yorka, na Penn Station.

Kompanija u Europi ima niz odredišta, pri čemu valja istaknuti da na određenim linijama trenutno nema letova isključivo zbog smanjene potražnje uzrokovane pandemijom COVID-19. U nizu poznatih europskih destinacija iz New Yorka (u poslovnom ili turističkom smislu) sada se nalazi i Dubrovnik.

Pročitajte još

Za predsjednika Udruge Hrvatski domobran izabran Nikola Bogoje

Dulist

NAJLJEPŠI UKRAS Postavljeni standali za Festu svetoga Vlaha

Dulist

FOTO Tradicionalno grličanje pred Festu od klapa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija