Aktualno

Grad ne zna koliko košta postavljanje mikrasfalta

Grad ne zna koliko košta postavljanje mikrasfalta

U osvit lokalnih izbora dubrovačke ceste osvanule su presvučene novim ruhom – tzv. mikroasfaltom. Akcija asfaltiranja 'navrat na nos' provedena je ulicu po ulicu, a konfuzija zašto se to radi, po kojem projektu i kojom logikom još uvijek vlada među dijelom građana.

Bez prethodne najave žitelji Dubrovnika promatrali su tako kako se preko starog asfalta stavlja novi sloj, ponovno uz kilometarske gužve, a Vlahušićevi suparnici mikroasfalt su nazivali, među ostalim i 'najvećom prijevarom od stoljeća sedmog'. Ponukani time tražili smo odgovore od Grada Dubrovnika o tome koliko je mikroasfalta postavljeno i po kojoj cijeni.
 
Građevinska knjiga u izradi?
 
'Oko 100 tisuća m2, a cijena ovisi o broju slojeva koji su postavljeni. Izrađuje se građevinska knjiga u kojoj će biti točno precizirano gdje je postavljeno koliko slojeva i po kojoj cijeni', stoji u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Grada Mario Tevšić.
 
O razlozima izbora baš mikroasfalta iz Grada su pak naveli kako se to rješenje pokazalo trajnije i sigurnije od običnog asfalta, a na naš upit po kojim kriterijima su određeni dijelovi grada i ulice u koje će se mikroasfalt postaviti rečeno nam je kako su 'prioritet imale glavne gradske prometnice na kojima je asfalt bio u najlošijem stanju, a koje nisu predviđene za polaganje nove elektrodistribucijske mreže na jesen ove godine. Također, sanirala su se i opasna mjesta slabog prijanjanja automobilske gume na podlogu, poput dijela Ulice od Mihajla ili ceste od Komolca do Šumeta.', stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.
 
Ne ulazeći u tehničke aspekte nameće se pitanje kako cesta prekriva 'asfaltnim šoderom' može biti sigurnija, no veći problem predstavlja činjenica kako Grad očigledno ne zna koliko će projekt postavljanja koštati. E sad, obzirom da Gradsko vijeće više ne postoji, a Dubrovnik je presvučen odlukom gradonačelnika bit će zanimljivo vidjeti kako će aktualna gradska uprava zadržati cijenu posla ispod milijun kuna – iznos s kojim po zakonu samostalno ima pravo raspolagati gradonačelnik bez institucije Gradskog vijeća.
 

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist