Aktualno

Grad krpi proračun preko leđa poduzetnika

Od 15. ožujka ove godine na snagu je stupio novi Pravilnik o reklamiranju na području Grada Dubrovnika u kojem su utvrđene zone na kojima se mogu postavljati i isticati reklamne poruke.

Također, utvrđene su vrste, način i lokacije njihovih postavljanja i isticanja, ali i doneseni kriteriji za određivanje naknade. Prema obavijesti sa službenih stranica Grada Dubrovnika, svi vlasnici reklamnih poruka s navedenog područja dužni su podnijeti zahtjev za izdavanje rješenja Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu.

Objavljen je i cijenik za reklamiranje, tzv. tablica naknada u kojoj je utvrđena visina naknade po vrstama reklamnih poruka i prema zoni. Cijenik se odnosi na reklamne poruke na javnim površinama u vlasništvu Grada Dubrovnika, a ako su postavljene na nekretninama u vlasništvu drugih pravnih i fizičkih osoba visina navedenih naknada iznosi 30% od iznosa utvrđenog prema tabeli naknada.
 
Iznenađeni i začuđeni
 
Predsjednik Udruženja obrtnika Dubrovnik Boris Filičić tvrdi kako Udruženje nije bilo uključeno niti konzultirano prilikom donošenja Pravilnika o reklamiranju.

– Da smo dobili prijedlog, razmotrili bismo ga po sekcijama i izišli s našim prijedlozima. Mi se godinama zalažemo prije svega za kvalitetno reklamiranje i nebrojeno puta smo slali primjedbe, ali i prijedloge te kvalitetna rješenja. Očito se zaboravlja da su obrtnici najvažniji čimbenik gospodarstva u Gradu – govori Filičić. Tajnik Udruženja Cvijeto Daničić ističe kako nisu upoznati ni s iznosima ni s prijedlogom ni samom odlukom.

– Mi smo prije donošenja naveli naše primjedbe, a sve smo ponovili i na sastanku s pročelnicima. Grad je na sve to bio gluh, a pročelnica Konzervatorskog odjela Žana Baća nije sudjelovala na sastanku, premda smo inzistirali na njenom sudjelovanju – kaže Daničić te najavljuje kako će se na temu promišljanja o reklamiranju u Povijesnoj jezgri Udruženje obratiti i ministru kulture Željku Jovanoviću.

– Mjerila su čudna. Potrebno je znati što se smije, a ne da to bude nečija diskreciona odluka – zaključuje Daničić, a sa svim stavovima Udruženja obrtnika Dubrovnik suglasan je i Svetan Pejić, predsjednik Županijske obrtničke komore.

– Podržavamo djelovanje naših kolega na lokalnoj razini i stojimo iza svega za što se oni zauzimaju – ističe Pejić. Poduzetnik Ivo Marlais iznenađen je odlukom Grada Dubrovnika.

– Sve što znam o tome saznao sam iz medija. Osobno nisam bio uključen u donošenje odluke, to je tužno i žalosno – konsterniran je Marlais.

Više pročitajte u tiskanom izdanju tjednika duList koji se od srijede nalazi na kioscima.

Pročitajte još

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

Dulist

SPASI ŽIVOT! Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi

Dulist

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija