Aktualno

Jovanović za besplatno redovito studiranje

Svega dva posto studenata dolaze iz obitelji s osnovnom školom i zato svi studenti u Hrvatskoj koji redovito ispunjavaju svoje obveze moraju imati besplatno školovanje

– rekao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović otvarajući u Puli 4. sportsko natjecanje hrvatskih veleučilišta i visokih škola, prenosi HRT.

Ministar je također kazao kako Hrvatska u ovom trenutku nije zemlja znanja, a niti jednakih šansi, prenosi HRT.

Zauzeo se za besplatno redovito studiranje te iznio tragičan podatak o tome kolika je razlika između odlaska na studij djece iz obitelji u kojima su roditelji završili više i visoke škole te djece onih sa samo završenom osnovnom školom.

Smatra kako Hrvatska može prebroditi ovu krizu jedino ulaganjem u obrazovanje, znanost i istraživanja. Optužio je bivšu Vladu da nije ništa radila u njegovom resoru te da mu je ostavila kaos.

– Mi danas moramo znati što će Hrvatskoj trebati za pet godina i na taj način razvijati naše obrazovne strukture. Prema tome, nema smisla školovati ljude koji će završiti na zavodu za zapošljavanje. Moraju se školovati ljudi koji će čim završe fakultet dobiti radno mjesto – rekao je Jovanović.

Pročitajte još

Zbog salmonele na farmi iz prodaje povučena jaja!

Dulist

SAT ZA PLANETU ZEMLJU Ugasite svjetla večeras!

Dulist

MARKO MARGARITONI UZ DAN NARCISA Održali smo vrlo visoku stopu rano otkrivenih karcinoma dojke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija