Aktualno

GRAD IZAŠAO USUSRET GRAĐEVINARIMA Preko ljeta će se moći izvoditi radovi na konstrukciji građevine

Gradska uprava izišla je u susret dubrovačkim građevinarima te se na sjednici Gradskog vijeća, koja je sazvana za ponedjeljak, 29. ožujka, mijenja dio odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom sezone. Naime, ako se prijedlog usvoji, građevinskim tvrtkama će od 15. lipnja do 15. rujna biti omogućeni radovi na konstrukciji građevine, koji su prvotnom odlukom iz prosinca 2020. godine bili zabranjeni. Upravo na tom su tragom nedavno apel uputili i sami građevinari, o čemu je pisao i DuList. Zamjenik predsjednika Strukovne grupe za graditeljstvo pri Županijskoj komori Dubrovnik i direktor tvrtke Alfaplan građenje Mato Butijer istaknuo je tada kako nije prihvatljivo da jedna gospodarska grana, u ovom slučaju turizam, ograničava ili zabranjuje rad drugoj gospodarskoj grani te da se tijekom sezone ograničavaju građevinski radovi.
-Preko Hrvatske gospodarske komore pokušavamo dokazati da nam je to ogroman teret. Svjesni smo da suživot turizma i građevinskih radova mora postojati. U svakom našem istupu uvijek ističemo da radovi iskopa emitiraju prekomjernu buku i prašinu i njih treba ograničiti ili zabraniti na nekim područjima. No, radovi konstrukcije nisu radovi koji emitiraju prekomjernu emisiju buke i prašine i njih treba dozvoliti tijekom cijele godine – rekao je Butijer za DuList. Najavio je tada kako će se prema Gradskoj upravi ići sa zahtjev odobravanja radova na konstrukciji građevine i tijekom sezone, budući da su oni bili dozvoljeni i prošle godine. Zahtjevu im je očito udovoljeno. Kako se navodi u prijedlogu koji je poslan gradskim vijećnicima, odluka se mijenja zbog pandemije Covid-19, a jedan od izmjena odnosi se i na izvođenje građevinskih radova nedjeljom, blagdanima i neradnim danima. Odnosno, tim danima zabranjeni su svi građevinski radovi.

Pročitajte još

RADOVI ELEKTROJUGA Provjerite tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

POKAŽIMO JOŠ JEDNOM VELIKO SRCE Omogućimo Ivani fizikalnu terapiju u Selcu

Dulist

POČINJE DRUGA FAZA POPISA Kako prepoznati popisivače?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija