Aktualno

Grad i Županija isplatili božićnice umirovljenicima

Grad Dubrovnik isplatio je dodatak na mirovinu – božićnicu sugrađanima umirovljenicima koji ovo pravo ostvaruju u sklopu Mjera socijalnog programa. Za 946 dubrovačkih umirovljenika ukupno je isplaćeno 242.100,00 kuna. U okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje, iz županijskih proračunskih sredstava za 2022. godinu, isplaćuje umirovljenički dodatak. Sukladno podatcima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje božićnice u iznosu od 800 kuna će dobiti umirovljenici s iznosom mirovine do 1.500 kuna, a božićnicu od 600 kuna umirovljenici s mirovinom do 1.800, kuna.

Umirovljenicima koji primaju mirovine od 1.801 do 2.000 kuna dva puta godišnje (Uskrs i Božić) isplaćuje se dodatak od 400 kuna. Onim umirovljenicima čije mirovine iznose od 2.001 do 2.200 kuna dva puta godišnje isplaćuje se dodatak od 300 kuna, dok umirovljenici s mirovina u razred 2.201 do 2.500 kuna dva puta godišnje primaju 200 kuna. Božićnica je prethodno isplaćena i za korisnike četiri ustanove. Domu za stare i nemoćne ‘Domus Christi’, Domu za starije ‘Dubrovnik’, Domu za djecu ‘Maslina’ i Centru za rehabilitaciju Josipovac prigodno je isplaćeno po 20 000 kuna.

Ukupno 2647 umirovljenika s područja naše županije primit će Županijski umirovljenički dodatak izravno putem Hrvatske pošte ili kroz proračun Grada ili Općine. Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj, Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje. Dubrovačko-neretvanska županija provodi Program izrade i provedbe izjednačavanja umirovljeničkog standarda od 2010. godine, a kroz koji je, ove godine, osigurano dva milijuna kuna.

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija