Grad

FOTO ‘U svim nedaćama i poteškoćama moramo ostati jedinstveni’

Uz obilježavanje današnjeg 1. listopada, dana kada je prije 24 godine započeo napad na Dubrovnik na Srđu su uz molitvu položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule civile i branitelje.

Molitvu je predvodio katedralni župnik don Stanko Lasić.
– Ovaj dan nije samo dan sjećanja, zahvalnosti i suosjećanja s onima koji su izgubili svoje najdraže nego i dan koji nas potiče i obvezuje da se nadahnjujemo onim duhom zajedništva, sloge, ustrajnosti, hrabrosti, ljubavi prema domovini i svom gradu i kraju i da u svim iskušenjima i poteškoćama ostanemo jedinstveni kad se radi o nacionalnim interesima i općem dobru.

I u sadašnjoj krizi izbjeglica i migranata, koju naša država živi, treba otkloniti sve stranačke interese i pokazati našu kršćansku humanost i ljudsku mudrost kojom ćemo gledati daleko naprijed i tražiti dugoročna rješenja za sigurnost i dobrobit naših građana – rekao je među ostalim don Stanko.

Vijence su položili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, a sve je uveličala pjesma zbora Osnovne škole Ivana Gundulića.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija