Grad

Grad Dubrovnik i Zaklada Blaga djela zajedno u kapitalne projekte

Gradonačelnik Mato Franković primio je u srijedu upravitelja Zaklade Blaga djela Nikolu Obuljena.

Uz Obuljena, na sastanku su sudjelovali i članovi Upravnoga vijeća Zaklade koje čine Mario Dujić, Kruno Težak, gradski vijećnici Maro Kristić i Terezina Orlić te privremena pročelnica Službe Gradskog vijeća Nada Medović.

Upravitelj Zaklade Nikola Obuljen predočio je gradonačelniku izvješće o stanju u Zakladi nakon što joj je odlukama Gradskog vijeća o imenovanju upravnih tijela iz rujna i studenog prošle godine omogućen nastavak rada.

– Sredstva kojima Zaklada raspolaže voljni smo upotrijebiti za sufinanciranje kapitalnih projekata društvene infrastrukture sukladno prioritetima koje će odrediti Grad Dubrovnik – rekao je upravitelj Nikola Obuljen istaknuvši kako je upravo takav način društvenog angažmana bio onemogućen institucionalnim zastojem u radu Zaklade posljednjih godina.

Posebno pohvalnim Franković je istaknuo nastavak snažnije potpore tradicijskim obrtima na području povijesne jezgre koja se ocrtava otvaranjem frizerskog salona/brijačnice i cvjećare.

Istaknuo je kako je Zaklada važan čimbenik u brojnim socijalnim programima Grada Dubrovnika pa i u budućim kapitalnim projektima od kojih je izdvojio Dom umirovljenika u blizini Opće bolnice. Upravo za novi dom na navedenoj lokaciji Grad je pokrenuo izradu projektne dokumentacije koji će uz planirani kapacitet za 200 korisnika imati i druge sadržaje poput programa dnevnog boravka za različite društvene skupine. Zaklada Blaga djela voljna je pomoći u sufinanciranju izgradnje, a gradonačelnik je iskazao i uvjerenje da će Grad dio potrebnih sredstava moći angažirati iz kroz sredstva EU fondova.

Na sastanku je adresirano i pitanje građevinskog zemljišta na području Gruža površine oko 5000 kvadrata. Naime, na parceli u vlasništvu Zaklade Grad Dubrovnik planirao bi izgradnju dječjeg vrtića čijom bi se realizacijom, uz planirani objekt u Solitudu riješilo pitanje kapaciteta predškolskog odgoja na užem gradskom području.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija