Grad

Grad Dubrovnik dobitnik nagrade ‘Simply the best’ za Dubrovnik Pass

Grad Dubrovnik dobitnik nagrade 'Simply the best' za Dubrovnik Pass

Grad Dubrovnik dobitnik je nagrade Simply the best za 2022. godinu u kategoriji ‘Novi projekti u turizmu, sustav turističkih zajednica i lokalna samouprava’ i to za uspješno realizirani projekt Dubrovnik Pass – informacijski sustav elektronske naplate i kontrole ulaska u najznačajnije kulturne i spomeničke objekte Grada Dubrovnika.

Dubrovnik Pass, novo smart city rješenje Grada Dubrovnika predstavljeno u lipnju, u svega nekoliko mjeseci postiglo je izniman uspjeh, bilježeći rekordne prihode od kulturne baštine. Bruto prihod od prodaje Dubrovnik Pass-a u prvih deset mjeseci 2022. godine iznosi gotovo 44 milijuna kuna i premašuje prihod u istom razdoblju rekordne 2019. godine. Rezultati su time značajniji imamo li u vidu da je broj turističkih dolazaka u Dubrovnik u prvih 10 mjeseci 2022. godine na razini od oko 80 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, prenose iz Grada Dubrovnika.

Simply the best, tradicionalnu godišnju nagradu za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu, zajednički dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia. Nagrada je dodijeljena su u sklopu 23. burze PUT koja je održana od 28. do 30. 11. 2022. u Velikoj Gorici.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist