Grad

Donacijom Sebastiana Ćwika, vlasnika ‘Titove vile’, oprema se gruški dom umirovljenika

Donacijom Sebastiana Ćwika, vlasnika 'Titove vile', oprema se gruški dom umirovljenika

Prvi dom umirovljenika u Dubrovniku nakon čak 51 godinu uskoro otvara svoja vrata. Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika, u tijeku je opremanje i namještanje prostora čime se završava projekt Rekonstrukcije hotela Gruž u dom za starije i nemoćne osobe – tipa hotel. Kvalitetan namještaj po mjeri prostora i prilagođen potrebama budućih korisnika financiran je donacijom Sebastiana Ćwika, a ukupna vrijednost iznosi 503.882,53 kune odnosno 66.713,91 eura.

Inače, Sebastian Ćwik vlasnik je ‘Titove vile’ u Uvali Lapad, koju je kupio prije dvije godine, o čemu je tada pisao DuList.

Iz Grada Dubrovnika u priopćenju dalje navode kako je dogradnjom, nadogradnjom te prenamjenom zgrade koja je dovršena, od zadanog objekta dobiven koristan i udoban prostor podijeljen na pet etaža predviđen za smještaj 48 umirovljenika u 32 smještajne jedinice. Kako bi se postigla optimalna kvaliteta smještaja, uz racionalizaciju troškova, u prvoj fazi radova uklonjen je krov i srušen dio objekta. Zadržano je 690 četvornih metara postojeće građevine te je nadograđeno oko 620 četvornih metara dodatnog prostora.

Tri jednokrevetne sobe prilagođene su za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti, a smještene su u suterenu objekta. U objekt je ugrađeno dizalo, a sve sobe imat će direktan pristup kupaonicama te gotovo trećina njih imaju i lođe. Za dodatnu udobnost korisnika, u prizemlju objekta uređuje se dnevni boravak s kafićem te velika terasa.

Domom će upravljati ustanova Ragusa za starije i nemoćne osobe koja će u budućnosti preuzeti upravljanje i domom umirovljenika ispod Opće bolnice za koji je ishođena građevinska dozvola, a jedinstvena uprava smanjit će troškove održavanja. Domom u Gružu i izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice većinom će se zadovoljiti potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika, što je jedna od najvažnijih mjera ove gradske uprave usmjerenih na podizanje kvalitete života i skrbi za sugrađane treće životne dobi.

Pročitajte još

Maro Kristić: Svi smo zakazali i uzrokovali nered na tržištu rada

Dulist

[FOTO] ZBOR GRAĐANA GK GRAD Evo što sve tišti stanovnike unutar zidina

Dulist

Dubrovačka biskupija traži zakupce za prostore u Gradu i Mlinima

Dulist