Aktualno

Gosti u svjetioničarskoj zgradi na Olipi tek 2021.!

Olipa je ove sezone trebala postati ekskluzivna lokacija za goste iz cijelog svijeta, no koronavirus je dodatno ‘pomrsio’ planove. Naime, uz to, radovi su, u skladu s očekivanjima, dodatno bili sporiji zbog specifičnosti terena i teškog pristupa objektu. Zbog toga će se svjetioničarska zgrada na nenastanjenom elafitskom otočiću početi iznajmljivati u idućoj sezoni.
Hrvoje Lazarević, direktor tvrtke Blic Invest koja je zakupila zgradu na deset godina, ističe kako su na samim počecima ove godine zatražili odgodu planiranog završetka radova. Tako bi se potpuna renovacija i preuređenje trebali privesti kraju u studenom 2020. godine. Iza njih su teški građevinski radovi, a sada im, uz uređenje prostora, predstoji i čišćenje okoliša. Naglašava kako su u posljednjih godinu dana zbog radova na Olipi ‘odradili’ 410 sati plovidbe.
-Trebali smo za ovu sezonu imati sve spremno, ali već smo u drugom mjesecu vidjeli što se događa i tražili smo odgodu te dobili dopuštenje za završetak radova do nove godine – rekao je Lazarević. Inače, troškovi same sanacije koštaju više od milijun i pol kuna, a tu su i ulaganja u dodatne sadržaje.

Deset godina
Tvrtka Blic Invest je temeljem raspisanog javnog natječaja objavljenog u rujnu 2018. godine jedina dostavila ponudu na natječaj za sanaciju i zakup svjetioničarske zgrade Olipa. Navedeni natječaj raspisao je Plovput, a s tvrtkom Blic Invest je sklopio ugovor na koncesijsko razdoblje od deset godina. Zgrada je zamišljena kao smještajni objekt koji će se iznajmljivati kao jedna cjelina. Sastojat će se od četiri luksuzno uređena apartmana, a u njemu će moći boraviti maksimalno deset osoba. Na Olipi nije predviđen ugostiteljski objekt, no gosti bi na raspolaganju trebali imati poslugu 24 sata dnevno. Inače, svjetioničarska zgrada na Olipi nije bila u upotrebi od 80-ih godina prošlog stoljeća, a prvi je put u dugoročni zakup dana 2015. godine.

Pročitajte još

‘VI STE NAŠ PONOS’ Svečano promovirani prvostupnici i magistri Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

IZVUKLI KOLICA, VRŠE, GUME… Velika akcija čišćenja mora u ACI marini Dubrovnik

Dulist

KONAČNO, NAKON POPUŠTANJA MJERA Upriličen Dan poezije u Domu za starije osobe Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija