Kultura

‘Gospođica Julija’ gostuje u teatru

Pitajte - dogovorit cemo se! Vise fotografija na linku u opisu albuma. (c) Kristijan Cimer (kcimer at gmail.com) www.facebook.com/kcimer/photos_albums

Predstava ‘Gospođica Julija’ u produkciji Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca gostovat će na Velikoj Sceni KMD-a 12. studenog u 20 sati. Strastveni komad je režirala Aida Bukvić prema tekstu Augusta Strindberga. Igraju Matea Marušić, Vladimir Tintor i Petra Blašković.

Gospođica Julija je drama švedskog književnika Augusta Strindberga napisana 1888. i premijerno izvedena 1906. godine, poznata kao jedno od najznačajnijih djela Strindberovog opusa i tzv. nordijske drame, odnosno jedno od najčešće izvođenih i ekraniziranih dramskih djela u 20. stoljeću.

Radnja se događa na imanju švedskog grofa na Ivan dan 1874. godine. Naslovna protagonistica je grofova kćer koja, motivirana dosadom, ali i nastojanjem da razbije moralne i druge barijere koje stvara njen položaja, započinje flert, a potom i ozbiljnu vezu s Jeanom, slugom koji joj, usprkos niskog društvenog porijekla, imponira svojim poznavanjem svijeta izvan grofovskog imanja.

Pročitajte još

U Galeriji Otok otvara se izložba Anamarije Bezek

Dulist

ZBOG KIŠE Koncert Tere i DSO-a ipak u teatru, a Stradun Classic večeras na drugoj lokaciji

Dulist

Izložba ‘Noć’ dubrovačkih likovnih umjetnika u utorak u Sponzi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija