Crna kronika

GORI IZNAD VITALJINE Požar iz Crne Gore opet prešao u Hrvatsku, Simović: ‘Tražili smo pomoć iz zraka’

GORI IZNAD VITALJINE Požar iz Crne Gore opet prešao u Hrvatsku, Simović: 'Tražili smo pomoć iz zraka'

Veliki požar koji danima gori u Crnoj Gori, prešao je ponovno na područje Hrvatske u popodnevnim satima. Trenutno gori brdo Montanja, poviše Vitaljine. Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, radi se o nepristupačnom terenu.
-Požar u Crnoj Gori je velik. Fronta je duga možda kilometar i pol. Prvo se probio na graničnom prijelazu, a to smo ugasili uz pomoć aviona. Ali sada se probio skroz na vrh poviše Vitaljine i ušao u Hrvatsku. To je teren takav da je skoro nemoguće doći do njega. Trenutno je na terenu jedno vozilo i posada koja kontrolira požar. Nismo uključili veliki broj vatrogasaca jer u ovom trenutku nemamo načina kako doći do gore, ne možemo se probiti – naglasio je Simović.
Tražili su, kako kaže, pomoć iz zraka. No, trenutno je aktivan veliki požar na Hvaru u čijem gašenju pomažu i kanaderi. Ipak, Simović očekuje dolazak kanadera jer ne žele dozvoliti da se požar previše spusti, odnosno da se ne proširi.
-Zasad je požar visoko. No, može nam stvoriti problem – naglasio je.

Požar na Hvaru
U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na otoku Hvaru, na području između naselja Vrbanj i Dol. Gori gusta borova šuma, a u gašenju sudjeluje 55 vatrogasaca sa 15 vozila iz DVD-a Hvar, Jelsa, Stari Grad i Sućuraj. U gašenju sudjeluju i 3 Canadaira te 2 Air Trcatora. ‘Situacija na terenu je povoljnija, požar se i dalje aktivno gasi i objekti nisu ugroženi’, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević

Pročitajte još

MAJKA TEŠKO OZLIJEĐENOG MALOLJETNIKA ‘Sin mi je mislio da je gotov’

Dulist

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist