Crna kronika

GORI IZNAD VITALJINE Požar iz Crne Gore opet prešao u Hrvatsku, Simović: ‘Tražili smo pomoć iz zraka’

Veliki požar koji danima gori u Crnoj Gori, prešao je ponovno na područje Hrvatske u popodnevnim satima. Trenutno gori brdo Montanja, poviše Vitaljine. Prema riječima županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, radi se o nepristupačnom terenu.
-Požar u Crnoj Gori je velik. Fronta je duga možda kilometar i pol. Prvo se probio na graničnom prijelazu, a to smo ugasili uz pomoć aviona. Ali sada se probio skroz na vrh poviše Vitaljine i ušao u Hrvatsku. To je teren takav da je skoro nemoguće doći do njega. Trenutno je na terenu jedno vozilo i posada koja kontrolira požar. Nismo uključili veliki broj vatrogasaca jer u ovom trenutku nemamo načina kako doći do gore, ne možemo se probiti – naglasio je Simović.
Tražili su, kako kaže, pomoć iz zraka. No, trenutno je aktivan veliki požar na Hvaru u čijem gašenju pomažu i kanaderi. Ipak, Simović očekuje dolazak kanadera jer ne žele dozvoliti da se požar previše spusti, odnosno da se ne proširi.
-Zasad je požar visoko. No, može nam stvoriti problem – naglasio je.

Požar na Hvaru
U tijeku je gašenje požara otvorenog prostora na otoku Hvaru, na području između naselja Vrbanj i Dol. Gori gusta borova šuma, a u gašenju sudjeluje 55 vatrogasaca sa 15 vozila iz DVD-a Hvar, Jelsa, Stari Grad i Sućuraj. U gašenju sudjeluju i 3 Canadaira te 2 Air Trcatora. ‘Situacija na terenu je povoljnija, požar se i dalje aktivno gasi i objekti nisu ugroženi’, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević

Pročitajte još

Državljanin Srbije lažno prijavio krađu novca kojeg je ‘čuvao’ ispod madraca

Dulist

Na Buži pronađeno tijelo muškarca (43)

Dulist

PRONAĐENO BEŽIVOTNO TIJELO U NERETVI Policija: ‘Nisu uočeni tragovi koji ukazuju da se radi o kaznenom djelu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija