Sport

GODIŠNJA SKUPŠTINA AK DUBROVNIK Iza njih je zaista sjajna 2014.!

GODIŠNJA SKUPŠTINA AK DUBROVNIK Iza njih je zaista sjajna 2014.!

Atletski klub Dubrovnik, u četvrtak 30. travnja, održao je redovitu godišnju Skupštinu na kojoj je izneseno Izvješće o radu za prethodnu godinu, te su dodijeljene nagrade najboljim atletičarima i atletičarkama za postignute rezultate u 2014. godini.

“AK Dubrovnik u 2014. godini sudjelovao je na 20 natjecanja, od toga jedno natjecanje organizirano je, nakon više godina, i u nas u Dubrovniku. Natjecanje je bilo za limače, ali radit ćemo na tome da ih bude i više. U 2014. godini smo postigli, zaista, izvrsne rezultate. Imamo kadetsku prvakinju Hrvatske, Ivanu Karačić, imamo atletičara koji je drugi u državi na utrci od 100 kilometara, Ivicu Šakotu”, kazao je u uvodnom dijelu predsjednik AK Dubrovnik, Ljubomir Medaković dodajući kako je Klub imao čast organizirati i Forum atletskih saveza regije na kojemu je poseban gost bio dopredsjednik Međunarode atletske federacije i jedan od najuspješnijih atletičara, Sergej Bubka.
“Tijekom trajanja Foruma atletskih saveza razmijenili smo iskustva i dobili podršku, ne samo domaćeg Saveza i saveza iz regije nego i Međunarodnog atletskog saveza, a u Gradu Dubrovniku dobili smo podršku za izgradnju atletskog stadiona”, kazao je Medaković.

Atletičari i atletičarke AK Dubrovnik sudjelovanjem na 20 natjecanja u 2014. godini osvojili su 66 medalja od čega: 23 zlatne, 21 srebrene i 22 brončane medalje.
“Svi koji prate naš rad znaju u kakvim uvjetima radimo. Trenirali smo po kiši uz lokve i blato na stazi i izbjegavali nogometne lopte tijekom treninga. Nastupili smo s 50-ak natjecatelja. Limačice su u dva kola Dalmatinske lige osvojile pehar za treće mjesto, te su u ukupnom poretku od 11 klubova u Dalmaciji zauzele treće mjesto”, kazala je trenerica Daria Ljubojević Kabić dodajući kako u Klubu postoje djeca čije uspjehe i zalaganje treba posebno spomenuti.
“Josipa Habjan ističe se zalaganjem i trudom. Treba spomenuti Leu Madeško, Filipa Grgurevića. Leu Anđušić koja je motor ekipe. Na treningu za mlađe kadetkinje odrađuje 100 posto treninga, te iz drugih atletičara i atletičarki izvlaći najbolje i uvijek ih tjera naprijed. Ana Plećaš je usprkos malim problemima koji su povezani uz rast u ovoj sezoni posložila kockice i ostvaruje dobre rezultate. Marta Musladin je novo osvježenje kluba. Priključila nam se u drugom dijelu sezone i osvojila je sve što se može osvojiti. Postoji još djece čiji bi se uspjesi mogli izdvojiti, ali najvažnije je istaknuti kako je riječ o jednoj složnoj ekipi koja se međusobno čuva i podupire”, zaključila je izlaganje Izvješća o radu za 2014. godinu trenerica Daria Ljubojević Kabić.

AK Dubrovnik, zahvaljujući postignućima svojih atletičara i atletičarki i organizacijom natjecanja za kategoriju limača, u 2014. godini zauzeo 30. mjesto (11 802 boda) na ljestvici od ukupno 75 atletskih klubova Hrvatske.
Na održanoj Skupštini AK Dubrovnik proglasio je i nagradio najbolje i najperspektivnije atletičarke i atletičare.
Ivana Karačić (1999), natjecateljsku sezonu 2014. godine zaključila je izvanrednim postignućima i rekordima. Viceprvakinja dvoranskog kadetskog prvanstva Hrvatske, prvakinja kadetskog prvenstva Hrvatske u skoku u dalj s rezultatom 5,60 metara, treća kadetkinja na PH u višebojima, druga na finalu Kupa Hrvatske čime je izborila nastup u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske.
Karačić je zasluženo proglašena najboljom atletičarkom u 2014. godini.

Najboljim atletičarem proglašen je Ivica Šakota, naš maratonac, koji je 2014. godine na Prvenstvu Hrvatske na 100 km u Zagrebu zauzeo je 2. mjesto s rezultatom 9:32:25. Boje kluba nosio je i na međunarodnim maratonima u Rimu i Berlinu, gdje je bio najbolje plasirani hrvatski natjecatelj.
Najperspektivnijom atletičarkom proglašena je Marta Musladin (2006). Iako je počela trenirati sredinom 2014., Musladin je pobjednica utrke na 60m i utrke na 150m na Međunarodnom božićnom mitingu u Splitu; zlatnu medalju osvojila je i na atletskom mitingu u Makarskoj.
Posebno priznaje za postignute rezultate u 2014. godini dobilo je troje atletičara: Filip Grgurević, Josipa Habjan i Lea Madeško.

Izvršni odbor Atletskog kluba Dubrovnik, na održanoj Skupštini, proširen je za pet novih članova: Romana Antunović, Ivana Jukić, Ksenija Marijanović, Željko Mišković i Amir Pelko.
Također, Skupština AK Dubrovnik prihvatila je novi Statut kluba koji je usklađen s novim Zakonom o Udrugama te je dostupan na službenoj stranici Kluba: ak-dubrovnik.hr.

Pročitajte još

Ana Petković državna prvakinja u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina

Dulist

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist