Grad

GODINU DANA KASNIJE O budućnosti Dubrovnika kao idealne destinacije za digitalne nomade

GODINU DANA KASNIJE O budućnosti Dubrovnika kao idealne destinacije za digitalne nomade

U petoj lađi Lazareta u petak se održala razgovor-radionica ‘Dubrovnik za digitalne nomade – godinu dana kasnije’.

Video vezom javili su se osnivač i urednik portala Total Croatia News Paul Bradbury te digitalni nomadi koji su boravili u Dubrovniku ovog proljeća u sklopu projekta ‘Dubrovnik nomad in residence’, a ovom prilikom osvrnuli su se na vrijeme provedeno u Gradu i izrazili svoja razmišljanja i prijedloge za budućnost Dubrovnika kao idealne destinacije za digitalne nomade.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić osvrnula se ovom prilikom na proteklu godinu i napore koji su u međuvremenu napravljeni na razvoju projekta.

– Grad je odlučan u namjeri da ovaj projekt ide dalje, vjerujem da je HGK i svi drugi pomoći i dati potporu u pronalasku zajedničkih prostora za stanovanje, kao i onih za rad na daljinu. Daljnji cilj nam je poboljšati komunikaciju s lokalnom zajednicom kako bismo što više podigli svijest o mogućnostima koje postoje kako za njih, tako i za destinaciju – rekla je.

Naglasila je kako je 2020. bila iznimno teška, 2021. je donijela blago olakšanje, a izrazila je želju za potpunim oporavkom u 2022., a time i veći broj dolazaka digitalnih nomada.

Radionici su nazočili i direktorica Turističke zajednice Ana Hrnić, Tanja Polegubić iz tvrtke partnera Saltwater Nomads, potom predstavnici ugostiteljskih objekata, vlasnici smještajnih kapaciteta i tvrtki s djelatnošću u turizmu koji žele saznati više o ovoj vrsti posjetitelja te promidžbenim ponudama svojih usluga dati svoj doprinos daljnjem razvoju i održivosti inicijative.

Događaj je održan u sklopu Europskog tjedna freenlancera, godinu dana nakon prve konferencije digitalnih nomada održane u Dubrovniku u vremenu uvođenja vize za digitalne nomade i početka revolucije u ovoj vrsti turizma.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović