Grad

GODINU DANA KASNIJE O budućnosti Dubrovnika kao idealne destinacije za digitalne nomade

U petoj lađi Lazareta u petak se održala razgovor-radionica ‘Dubrovnik za digitalne nomade – godinu dana kasnije’.

Video vezom javili su se osnivač i urednik portala Total Croatia News Paul Bradbury te digitalni nomadi koji su boravili u Dubrovniku ovog proljeća u sklopu projekta ‘Dubrovnik nomad in residence’, a ovom prilikom osvrnuli su se na vrijeme provedeno u Gradu i izrazili svoja razmišljanja i prijedloge za budućnost Dubrovnika kao idealne destinacije za digitalne nomade.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić osvrnula se ovom prilikom na proteklu godinu i napore koji su u međuvremenu napravljeni na razvoju projekta.

– Grad je odlučan u namjeri da ovaj projekt ide dalje, vjerujem da je HGK i svi drugi pomoći i dati potporu u pronalasku zajedničkih prostora za stanovanje, kao i onih za rad na daljinu. Daljnji cilj nam je poboljšati komunikaciju s lokalnom zajednicom kako bismo što više podigli svijest o mogućnostima koje postoje kako za njih, tako i za destinaciju – rekla je.

Naglasila je kako je 2020. bila iznimno teška, 2021. je donijela blago olakšanje, a izrazila je želju za potpunim oporavkom u 2022., a time i veći broj dolazaka digitalnih nomada.

Radionici su nazočili i direktorica Turističke zajednice Ana Hrnić, Tanja Polegubić iz tvrtke partnera Saltwater Nomads, potom predstavnici ugostiteljskih objekata, vlasnici smještajnih kapaciteta i tvrtki s djelatnošću u turizmu koji žele saznati više o ovoj vrsti posjetitelja te promidžbenim ponudama svojih usluga dati svoj doprinos daljnjem razvoju i održivosti inicijative.

Događaj je održan u sklopu Europskog tjedna freenlancera, godinu dana nakon prve konferencije digitalnih nomada održane u Dubrovniku u vremenu uvođenja vize za digitalne nomade i početka revolucije u ovoj vrsti turizma.

Pročitajte još

‘MOJOJ LIJEPOJ ZEMLJI HRVATSKOJ’ Koncert Daleke Obale na Dan dubrovačkih branitelja

Dulist

Gradonačelnik novom biskupu poželio dobrodošlicu u grad svetoga Vlaha

Dulist

Predstavnici Udruge branitelja i veterana Vojne policije sastali se s gradonačelnikom Frankovićem i pročelnikom Brčićem

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija