Kultura

Glazba Ston osvojila srebrnu plaketu na državnom natjecanju puhačkih orkestara

Glazba Ston osvojila srebrnu plaketu na državnom natjecanju puhačkih orkestara

Glazba Ston vratila se s 35. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara održanog jučer, 11. rujna u Đurđevcu s osvojenom srebrnom plaketom.

– Zahvaljujem glazbarima i kapelniku Draženu Laskaču na uloženom trudu kroz ovo ljeto. Nadamo se da im je ovo poticaj da se nastave truditi i dolaziti na probe, a nadamo se i da će Općina Ston te Dubrovačko-neretvanska županija nastaviti podržavati naš rad kako bismo i u budućnosti osvajali nagrade – izjavio je Antun Vukas, tajnik Hrvatskog kulturnog umjetničkog društva Stoviš pod kojim djeluje Glazba Ston.

Središnja manifestacija puhačkog amaterizma na godišnjoj razini predstavlja najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske, a Glazba Ston kao predstavnik Dubrovačko-neretvanske županije po prvi se put našla među 12 najboljih orkestara u Hrvatskoj. Dodatnu težinu, ali i poticaj imala je činjenica da Dubrovačko-neretvanska županija već duži niz godina nije imala svoga predstavnika na državnim smotrama. Izvodeći program, Glazba Ston osvojila je 81,92 boda, a stonski glazbari doma su se vratili sa zasluženom srebrnom plaketom.

Program Susreta uz natjecateljski dio obuhvaćao je i svečanu promenadu te zajedničko muziciranje više od 400 glazbenika. Natjecateljske nastupe sudionika ocjenjivalo je stručno povjerenstvo koje su činili Miro Saje, Vanja Lisjak i Tonći Ćićerić.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist