Kultura

[FOTO] DUBROVNIK U POZNO LJETO Večer L. M. Rogowskog u Dvoru

[FOTO] DUBROVNIK U POZNO LJETO Večer L. M. Rogowskog u Dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar zaključio je treći tjedan Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto uz Večer L. M. Rogowskog. Za glazbeni dio večeri pobrinuo se Gudački kvartet DSO-a, a na kraju je puštena projekcija koncerta DSO-a uz violinista Daniela Rowlanda.

Ovaj su tjedan također održana dva koncerta u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik – oproštajni koncert Davida Grigorijana i Piano masters. U srijedu je pred dubrovačkom publikom ponovno nastupio pijanist Aljoša Jurinić, rado viđen gost DSO-a, koji je nakon neumornog pljeska izveo skladbu Dore Pejačević kao bis.

Loše vrijeme natjeralo je DSO da u petak promijeni lokaciju simfonijskog koncerta, stoga je koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz maestra Valentina Egela i violinisticu Amiu Janicki održan u Franjevačkoj crkvi.

-No, bez obzira na sve poteškoće, koncert je oduševio mnogobrojnu publiku, a posebno gospara Davora Bobića čija će Dubrovačka uvertira premijerno izvela na ovom koncertu – navode iz DSO-a.

U idućem nas tjednu očekuju dva koncerta – Brass & Percussion septet DSO-a u utorak te DSO, Toby Thatcher i Lovre Marušić u petak pred Dvorom.

Pročitajte još

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović