Kultura

[FOTO] DUBROVNIK U POZNO LJETO Večer L. M. Rogowskog u Dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar zaključio je treći tjedan Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto uz Večer L. M. Rogowskog. Za glazbeni dio večeri pobrinuo se Gudački kvartet DSO-a, a na kraju je puštena projekcija koncerta DSO-a uz violinista Daniela Rowlanda.

Ovaj su tjedan također održana dva koncerta u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik – oproštajni koncert Davida Grigorijana i Piano masters. U srijedu je pred dubrovačkom publikom ponovno nastupio pijanist Aljoša Jurinić, rado viđen gost DSO-a, koji je nakon neumornog pljeska izveo skladbu Dore Pejačević kao bis.

Loše vrijeme natjeralo je DSO da u petak promijeni lokaciju simfonijskog koncerta, stoga je koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz maestra Valentina Egela i violinisticu Amiu Janicki održan u Franjevačkoj crkvi.

-No, bez obzira na sve poteškoće, koncert je oduševio mnogobrojnu publiku, a posebno gospara Davora Bobića čija će Dubrovačka uvertira premijerno izvela na ovom koncertu – navode iz DSO-a.

U idućem nas tjednu očekuju dva koncerta – Brass & Percussion septet DSO-a u utorak te DSO, Toby Thatcher i Lovre Marušić u petak pred Dvorom.

Pročitajte još

Stjepko Mamić laureat za umjetnost Societe Academique Arts-Sciences-Lettres

Dulist

Obavijest za polaznike radionice ‘Dubrovački govor od 16. do 18. stoljeća’

Dulist

Nada Grujić predstavlja knjigu ‘Dubrovačka ladanjska arhitektura’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija