Kultura

[FOTO] DUBROVNIK U POZNO LJETO Večer L. M. Rogowskog u Dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar zaključio je treći tjedan Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto uz Večer L. M. Rogowskog. Za glazbeni dio večeri pobrinuo se Gudački kvartet DSO-a, a na kraju je puštena projekcija koncerta DSO-a uz violinista Daniela Rowlanda.

Ovaj su tjedan također održana dva koncerta u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik – oproštajni koncert Davida Grigorijana i Piano masters. U srijedu je pred dubrovačkom publikom ponovno nastupio pijanist Aljoša Jurinić, rado viđen gost DSO-a, koji je nakon neumornog pljeska izveo skladbu Dore Pejačević kao bis.

Loše vrijeme natjeralo je DSO da u petak promijeni lokaciju simfonijskog koncerta, stoga je koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz maestra Valentina Egela i violinisticu Amiu Janicki održan u Franjevačkoj crkvi.

-No, bez obzira na sve poteškoće, koncert je oduševio mnogobrojnu publiku, a posebno gospara Davora Bobića čija će Dubrovačka uvertira premijerno izvela na ovom koncertu – navode iz DSO-a.

U idućem nas tjednu očekuju dva koncerta – Brass & Percussion septet DSO-a u utorak te DSO, Toby Thatcher i Lovre Marušić u petak pred Dvorom.

Pročitajte još

U ČETVRTAK Otvorenje izložbe ‘Dijalog s Držićem’ u Umjetničkoj galeriji

Dulist

KRŠĆANSKO LICE KULTURE Predstavljanje knjige ‘Vjera, umjetnost i kultura u susretu’

Dulist

Uskršnja izložba u prizemlju Narodne knjižnice Grad

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija