Kultura

KUD ‘Stjepan Radić’ i ‘Figurinke’ oduševili makedonsku publiku

Veliki koncert ‘Ispod sunca zlatnoga’ održali su KUD ‘Stjepan Radić’, klapa ‘Figurin’ i makedonski trio ‘Nameless’ u Tetovu u Makedoniji. Koncert je prvi u nizu događanja kojima Makedonsko-hrvatsko društvo iz Tetova obilježava dvadesetu godišnjicu osnivanja.

Više od pet stotina ljudi okupljenih u dvorani Centra za kulturu u Tetovu uživalo je u programu koji je spojio makedonsku suvremenu i tradicijsku glazbu, dalmatinske klapske pjesme, skladbe dubrovačkog kraja, konavoske plesove i zdravicu.
Makedonsko-hrvatskom društvu, čiji je predsjednik Nedjeljko Romac, čestitali su saborska zastupnica Marijana Petri i hrvatska veleposlanica u Makedoniji Nives Tiganj, a koncertu su nazočili i brojni uglednici iz društvenog i političkog života Makedonije.

Članovi KUD-a ‘Stjepan Radić’ i klape ‘Figurin’ svoje putovanje u Makedoniju iskoristili su i za posjet Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore u Tivtu.

 

Pročitajte još

Predstavljena znanstvena monografija „Ekonomska misao u starom i srednjem vijeku“

Dulist

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva iznimna recitala

Dulist

Stijepo Mijović Kočan dubrovačkoj publici predstavio knjige ‘Bože moj’ i ‘Pjesnici pljeva’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija