Zanimljivosti

Glavni urednik časopisa The Frankfurter piše o ljepotama, kulturi i gastro ponudi Grada

U Dubrovniku borave glavni urednik i fotograf prestižnog njemačkog časopisa The Frankfurter koji pripremaju reportažu o Dubrovnik i Hotelu Rixos Premium Dubrovnik na desetak stranica. Tijekom svog višednevnog boravka u Dubrovniku urednik i fotograf obišli su najvažnije kulturno-povijesne znamenitosti Dubrovnika, otok Lokrum, Srđ te su uživali i na izletu po Elafitima.

U Dubrovniku se s glavnim urednikom The Frankfurtera, Robinom Zablerom susrela direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić. Razgovarali su o važnosti njemačkog tržišta za Dubrovnik te također i o podizanju svijesti njemačkim čitateljima o Dubrovniku, kao jednoj od sigurnijih destinacija na Mediteranu. Dubrovnik i okolica, kao kontinuirano jedna od najpopularnijih destinacija za Nijemce i etablirani turistički brand na njemačkom tržištu idealan su spoj kulturne i povijesne baštine te prirodnih ljepota, a dodatno bogatstvo eno-gastro ponude je dobitna kombinacija za sve njemačke posjetitelje.

Njemačko tržište je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta Dubrovnika, čiji se turisti tradicionalno nalaze na trećem mjestu top ljestvice najbrojnijih turista u Dubrovniku. Od početka godine do 14. lipnja njemački turisti su ostvarili 2803 dolaska i 8866 noćenja te su također na trećem mjestu top ljestvice po brojnosti, nakon domaćih i američkih gostiju.

Dubrovnik je trenutno povezan s Njemačkom direktnim letovima iz Frankfurta i Münchena zrakoplovnim prijevoznicima Croatia Airlines i Lufthansa, a u srpnju započinju letovi Eurowingsa iz Hamburga, Düsseldorfa i Kölna. Povratkom Hrvatske na zelenu listu na njemačkom tržištu, omogućavanjem slobodnog putovanja, intenziviranjem zračnog prometa, promidžbom u njemačkim prestižnim medijima i povoljnom epidemiološkom situacijom u Dubrovniku, očekuje se porast broja turista s njemačkog tržišta.

Pročitajte još

Prošećite kroz povijest Gruža s Ivanom Lujom

Dulist

Novi ciklus radionica uz 75 godina tehničke kulture u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

Profesorica Katija Matušić Došen učenike o povijesti Rima uči kroz antičke ričete

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija