Zanimljivosti

Glavata želva, pravi mali borac, stigla u Pulu na oporavak

U oporavilište za gmazove Aquariuma Pula u utorak u popodnevnim satima pristigao je Dančea Putnik, glavata želva (Caretta caretta), duljine oklopa 66 cm i 33 kg težine, prenosi Akvarij Pula.

Djelatnici JU Dubrovačko-neretvanske županije 26. travnja zaprimili su dojavu o pronalasku jedinke na području Dubrovnika, na potezu Boninovo – Danče, prema kojem je dobila i ime.

Kornjača je prenoćila u dubrovačkom akvariju te je sljedeći dan transportirana katamaranom ‘Krilo Lux’ u Split. Veterinar dr. Mario Gavranović RTG snimkom ustanovio je da nema prisutnosti stranog tijela da je bez vanjskih ozljeda, ali u vrlo teškom stanju s upaljenim očima i neuhranjena.

Po dolasku u oporavilište, jedinka je smještena u jedinicu intezivne njege, svjesna je okoline te na podražaje reagira vrlo naglo. U potkožju se palpatorno osjećaju otekline (edemi – abnormalno nakupljanje tekućine u unutarstaničnim i međustaničnim prostorima) te nastavljamo s propisanom terapijom (antibiotici, vitamini i infuzijska otopina).

-Ovom prilikom, posebno zahvaljujemo djelatnicima JU Dubrovačko-neretvanske županije, djelatnicima dubrovačkog akvarija te gosp. Bojanu Nerloviću koji se osobno pobrinuo za prijevoz kornjače katamaranom ‘Krilo Lux’ od Dubrovnika do Split te veterinaru dr Gavranoviću za prvi pregled, prihvat i obradu kornjače – istaknuli su iz Akvarija Pula.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija