Politika

Gjaja: Torić je dobio mandat kao član HSLS-a

ivo gjaja mala

Nakon što je prošlog tjedna Marino Torić podnio ostavku na članstvo u HSLS-u o tome je jučer raspravljao i Izvršni odbor stranke.

Tim povodom danas su se oglasili i u javnosti ističući kako „Izvršni odbor ostavlja na savjest Marinu Toriću povrat mandata stranci, podsjećajući ga da je mandat dobio kao član stranke, a ne kao neovisni kandidat“.  

– Odluka Izvršnog odbora HSLS-a ogranka Dubrovnik u svezi postupanja Gradskog vijeća oko Zaklade Blaga djela bila je donesena u dobroj namjeri zaštite koalicijske vlasti od ishitrenih odluka, a nikako nož u leđa koaliciji.

HSLS kao stranka koja poštuje zakonitost tražila je ispitivanje odluka da se koalicijska vlast zaštiti od možebitnih upravnih postupaka i upravnog spora od strane Zakladnih tijela. HSLS-u nije bila namjera ugrožavanje gradske vlasti, jer Zaklada Blaga djela nije najvažnije pitanje Grada Dubrovnika – napisao je u priopćenju Ivo Gjaja, predsjednik dubrovačkog HSLS-a.

Budući da je Torić podnio ostavku zbog zaključka Izvršnog odbora oko dodatnih točaka dnevnog reda Gradskog vijeća. One se odnose na razrješenje starih i imenovanje novih članova Upravnog vijeća zaklade Blaga djela, te na povlačenje točke o imenovanju novog upravitelja Zakalde, Gjaja podsjeća kako je za taj zaključak glasovao i sam Torić.
 

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist