Politika

GJAJA O VLAHUŠIĆU “Štetočinsko djelovanje po Dubrovnik i Dubrovčane”

Ivo Gjaja

Predsjednik dubrovačkog HSLS-a i gradski vijećnik Ivo Gjaja uputio je priopćenje za javnost, u kojem daje svoj osvrt na proteklu sjednicu Gradskog vijeća. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Štetočinsko djelovanje gradonačelnika Vlahušića po Dubrovnik i Dubrovčane

Na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Vlahušić je izjavio: “Subvenciju za vožnju autocestom Ploče – Zagreb, što je jedna od mojih uspjelih Andersenovih bajki, prosječno dnevno je iskoristilo troje građana Dubrovnika. Pa neka onda netko kaže da Dubrovniku treba autocesta.”

Da je bar brzu cestu spomenuo.

Tri dana prije toga ustvrdio je na konferenciji za tisak da Dubrovniku ne trebaju sve državne institucije. On bi se zadovoljio i s 20 posto tih institucija uz formiranje zajednice županija i šestomjesečnu izmjenu predsjedavajućeg. Iz ostalih dalmatinskih županija su ga odmah sutradan ismijali, a načelnici općina kojima je predvidio davati pomoć iz nekog fonda, kojeg bi on osnovao, su šokirani.

Na Međunarodnom investicijskom forumu održanom u Dubrovniku 8. studenoga 2013. godine izjavio je, na čuđenje svih sudionika, da Zračna luka Dubrovnik nije ni od kakve koristi građanima Dubrovnika.

Za zagovaratelje povezivanja dubrovačkog područja s ostalim teritorijem Republike Hrvatske Pelješkim mostom, a to je cijela dubrovačka javnost osim njegovih klimoglavaca i stranačkih mu dodvorica, govorio je javno da su budale i da je most za takve iluzija.

A onda građanima “maže oči” mikroasfaltom, po pločnicima postavlja “vješala” za cvijeće, koje se kao i mikroasfalt pokazalo promašajem, i sve to, a kako bi drugačije, nego na račun građana.

Pretvarajući grad u gradilište, kakvim će grad i ostati, kako je rekao, dok je on gradonačelnik, ali radeći bez potrebitih dozvola i suglasnosti, dakle ne poštivajući zakone Republike Hrvatske, grubo narušava pravni poredak i na taj način poručuje ostalim pravnim i fizičkim osobama da se ponašaju na isti način.

Na opravdane kritike gradonačelnik uzima u usta svjetski poznatu izreku iz vremena Dubrovačke republike : OBLITI PRIVATORUM PUBLIKA CURATE (ostavite se privatnih, prihvatite se javnih), a istovremeno je njegova tvrtka VIAM na poslovima koje plaća Grad skoro pa nezaobilazna.

Do kada tako? Narod će, kad se steknu uvjeti, opet odlučivati, ali smiju li nadležni u međuvremenu šutjeti?!

Predsjednik HSLS-a Grada Dubrovnika i vijećnik u Gradskom vijeću
Ivo Gjaja, dipl.ing.”

Pročitajte još

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist