Aktualno

GIMNAZIJA PORUČUJE ‘Andrej, ne znači ne’

GIMNAZIJA PORUČUJE 'Andrej, ne znači ne'

I nastavnici dubrovačke Gimnazije jasno su poručili ‘NE’ premijeru Andreju Plenkoviću na ponudu kojom bi im se plaće u 2020. povećale za 10,4 posto. Podsjetimo, predstavnici sindikata održali su drugi maratonski sastanak s Vladom koji nije rezultirao dogovorom.

Učitelji ne odustaju od koeficijenta 6,11 i to pokazuju svojim porukama koje su poslali Vladi.

Kako piše Index, premijera je uznemirila reakcija učitelja na ponudu. ‘Mi ovdje govorimo o 90 tisuća ljudi. Vlada nema taj luksuz da gledamo samo svoj segment. Ne ide nam u tome. Pomognite nam da ovo objasnimo kao paket. Nama je bitno da djeca idu u školu. Je li bolje nula ili 10,40 posto na kraju sljedeće godine? Apeliram na ljude koji obrazuju neke mlade da budu racionalni. Da je naša vlada kao ova prije iz SDP-a ja bih rekao dajte molim vas, prosvjedujte. Ja sam za to da škola krene u petak. I neki drugi bi možda rekli da je njihov koeficijent nepravedan. Ovakav sistem kakav je sad, nije dobar. Svako ministarstvo misli da su njihovi poslovi toliko složeni. Ja nudim da se već u veljači učitelje poveća za pet posto, pa ljudi to nije malo’, rekao je.

Podsjetimo, prema riječima premijera, učiteljima i profesorima će se od 1. prosinca plaća povećati za tri posto kroz dodatak Granskom kolektivnom ugovoru, piše N1. Od 1. siječnja povećanje će biti za još dva posto kroz kolektivni ugovor, a od 1. lipnja akumulirat će se povećanje dva posto kroz Temeljni kolektivni ugovor i jedan posto kroz Granski kolektivni ugovor. Tako će plaće u srpnju biti veće za osam posto, a od 1. listopada bi se povećala za još dva posto te bi ukupni paket u 2020. godini bio 10,40 posto.
Predsjednik Nezavisnog sindikata srednjih škola Branimir Mihalinec izrazio je umjereno nezadovoljstvo ponuđenim prijedlogom jer to nije ono što su tražili. Prijedlog je stoga stavljen na referendum te će o njemu odlučivati članstvo.

Pročitajte još

DU MOTION UTRKA GRAĐANA Poljak Patryk i naša Luciana najbrže istrčali pet kilometara za Marka

Dulist

Tko je bez struje u ponedjeljak?

Dulist

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist