DuList IN

Gibonni uz Vlatka Stefanovskog i Mayu Azucenu ove subote na Stradunu!

Gibonni uz Vlatka Stefanovskog i Mayu Azucenu ove subote na Stradunu!

Deseti Zimski festival u Dubrovniku od 2. prosinca je Dubrovčanima i gostima omogućio nikad više sadržaja na mnogobrojnim lokacijama, kako onima na koje su naviknuli prethodnih godina, tako na brojnim novim čarobnim postama koje su ostavile male i velike posjetitelje bez daha. Poseban naglasak 10. DZF-a je na programima Dječjeg zimskog festivala, a na svakom kantunu Grada čula se vesela pjesma i radosna graja proteklih dana. Ništa drugačije neće biti niti ovog vikenda i u novom tjednu koji je pred Vama!

Subota, 16. prosinca nastavlja se uz edukativna turističko-tematska vođenja na temu Dubrovačka kolenda / Dubrovnik Carols, na hrvatskom i engleskom jeziku, u organizaciji TZ Grada Dubrovnika. Besplatne ture će kretati u subotu u 9:30h (engleski) i u 12:30h (hrvatski) ispred TIC-a na Pilama. Od 10h se također nastavljaju radionice iz ciklusa Prirodoslovnih božićnih stvaraonica pod vodstvom zaposlenika Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, a u 11h na Veliku Scenu Kazališta Marina Držića izlaze glumci u lutkarskom naslovu “Umišljena mišica”. Ova predstava zaigrat će i u popodnevnim satima, od 17h na istoj lokaciji!

Od 11h započinju događanja i na novoj lokaciji DZF-a, a TIP TOP TUP je naziv programa. Prva radionica pod vodstvom AB ateilera – TUP bit će s temom ‘Kako napraviti gnoma od šumskih plodova i malo vune’. Subotnje jutro u gradu od 11:30h zaokružit će Folklorni ansambl Linđo svojim nastupom ispred crkve Sv. Vlaha. Šarena zima u Uvali ove subote nastavlja se uz programe nazvane ‘Ođe, ođe, nazdravlje Vam’. Od 11h ‘Planetarij’ organiziraju FabLab Hrvatska i Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija (uz pozornicu kod fontane), u 11h zapjevat će se ‘Kolenda Uvali’ Dječjeg zbora Dubrovnik (pozornica kod fontane), u 11:30h likovnu radionicu ‘Čarobni Orašar’ održava Art studio Kantunić (kafić Esperanza), u 12h započinje ‘Šareni plesni kolaž’ u produkciji Plesno rekreacijskog studija Dubrovnik i Mažoretkinja Grada Dubrovnika (pozornica kod fontane), a u 12:30h održava se radionica ‘Priprema bioplastike od biorazgradivih sastojaka’ Instituta poduzetničkog obrazovanja i inovacija (Kafić Esperanza).

Pop up Kolenda cabrio bus kreće na veselu vožnju od 14h do 16h praćen pjesmom klape Karaka; a dok razigrana povorka širi radost na svakom kantunu Grada, u 15h započinje program u sklopu Božića u Mokošici koji je organiziran u Župi Presvetog Spasitelja. Likovnu radionice za djecu vodi Ivana Jovanović Trostmann do 17h, u 18h će biti upaljena treća adventska svijeća uz nastup zbora mladih Župe Presvetog

Spasitelja. U 19h program će zaokružiti Izložba radova članica i prijateljica župnog Caritasa na temu ‘Isusu na dar’. Baš baština u Lazaretima i ovaj vikend ugostit će prepoznatljivo lice s TV ekrana, Magic Leon stiže u 17h s mađioničarskim showom, a prije njega već od 16:30h stižu maskote Unicorn i Chase spremni za fotografiranje s najmlađima!

Treću adventsku svijeću ispred Katedrale i Kneževa dvora u 19h upaliti će predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, dok će molitveni dio predvoditi župnik župe sv. Mihajla don Robert Ćibarić. U 21h velika pozornica na Stradunu spremna je za pop-rock spektakl uz jednog od najpriznatijih hrvatskih kantautora u proteklih tridesetak godina na ovim prostorim. Gibonni će odsvirati koncert na kojemu će mu se pridružiti glasoviti gitarist Vlatko Stefanovski i pjevačica Maya Azucena, s kojima je snimio neke od najpoznatijih hitova u karijeri!

Nedjelja, 17. prosinca u Dubrovačkim muzejima će biti kreativna uz radionicu za djecu ‘Poznaješ li Dubrovačke muzeje?’ koja započinje od 10h u Kneževu dvoru, a jutro će uljepšati od 11h do 13h Klapa Feral koja kreće u Đir po Gradu! Stanica Sjeverni pol započinje s programima u Luži: u 14:30h ‘Medov Božić / Teddyjeva igraonica’, zatim u 16:30h projekcija ‘Medino Božićno čudo’ – obiteljska avantura sinkronizirana na hrvatski. Od 16:30h kreće i Baš baština u Lazaretima s lutkarskom predstavom ‘Princeza Cmizdrela’, pa u 17h slijedi Popcorn party te u 17:30h ‘Blagdanska filmoteka: Kapa, animirani sinkronizirani film’. Nedjeljnu večer uljepšat će predstava ‘Tiha noć’ HNK Split koji gostuju u Kazalištu Marina Držića s komadom u režiji Gorana Golovka prema tekstu Miljenka Smoje i Ivice Ivaniševića. Advent na Vojnoviću nastavlja se od 20h uz grupu Dalmatino koja će nastupiti ispred Studentskog doma.

Ponedjeljak, 18. prosinca nastavit će se program u sklopu Božića u Mokošici, a od 17h će biti predstavljene ‘Žive jaslice” uz nastup djece u vrtiću’ Mala kuća’. Predstava ‘Tiha noć’ HNK Split će imati drugu gostujuću izvedbu u Kazalištu Marina Držića od 20h s komadom u režiji Gorana Golovka prema tekstu Miljenka Smoje i Ivice Ivaniševića.

Utorak, 19. prosinca će ponovno biti živ u Mokošici, a odigrat će se ‘Božićna priča’, predstava u izvedbi djece iz Dječjeg vrtića ‘Ježić’ Osojnik s početkom u 17h u dječjem vrtiću ‘Mala kuća’. Dubrovačke knjižnice nastavljaju ciklus Pričaonica i likovnih radionica za djecu, a u 18h održat će se još jedna u nizu u ogranku Lapad pod nazivom ‘Ususret Božiću’.

Srijeda, 20. prosinca u Dubrovačkim knjižnicama bit će u znaku ‘Pričaonice za djecu’ od 4 do 12 godina s temom ‘Isusu na rođendan’, a početak je od 17h u Narodnoj knjižnici Grad. Božić u Mokošici se nastavlja također u 17h uz predstavu ‘Ivica i Marica’ koju će izvesti roditelji djece iz dječjeg vrtića ‘Sunce’ u dječjem vrtiću ‘Mala kuća’! Folklorni ansambl Linđo od 20h u crkvi Male braće održat će veliki Božićni pjevački koncert.

Četvrtak, 21. prosinca u organizaciji TZ Grada Dubrovnika započinju Dani bakalara po dubrovačkim restoranima, a više informacija o uključenim ugostiteljskim objektima provjerite na službenim stranicama Turističke zajednice! Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici ugostit će od 17:30h u crkvi ‘Božićni inkluzivni koncert humanitarnog karaktera’ uz nastup glazbene skupine ‘Mali princ’ iz dječjeg vrtića Pčelica. Posebna radost u ovim blagdanskim vremenima je čarobna predstava ‘Orašar’ koja iz godine u godinu okuplja brojnu publiku u Kazalištu Marina Držića, a prve ovogodišnje izvedbe za javnost će biti u 17h i u 19h u režiji Paola Tišljarića te s tekstom Lade Kaštelan prema E.T.A. Hoffmannu. Advent na Bunićevoj poljani se nastavlja od 18h uz glazbu DJ Speeda.

Petak, 22. prosinca obilježit će dolazak čarobnog Coca Cola Christmas Village Truck-a od 16h do 22h na Pilama! ‘Orašar’ u Kazalištu Marina Držića svoje izvedbe i ovog dana ima u 17h i u 19h, a u 18h u ljetnikovcu Bunić Kaboga zapjevat će polaznici radionice kolende i božićne pjesme Dječjeg zbora Dubrovnik te orkestar ‘Mame i tate sviraju s nama’; sve pod vodstvom Paole Dražić Zekić i Sanje Dražić. Advent na Bunićevoj poljani ugostit će mladi band ‘Rock Palace’ od 18h.

Veliki ‘Dubrovački božićni koncert’ održava se u 20h u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, a nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar uz dirigenta Harija Zlodrea te soliste: Lana Kos sopran, Marko Škugor tenor, Lucija Pećar Končić vokal, Mara Burum vokal, kao i klapa Subrenum te Teatar bend. U isto vrijeme Advent na Vojnoviću započinje Zsa Zsa s koncertom ispred Studentskog doma od 20h.

Kako bi na sve programe Dubrovačkog zimskog festivala došlo što više ljudi na što lakši način, gradska uprava omogućila je svim građanima i gostima besplatan prijevoz autobusima Libertasa na gradskim linijama u popodnevnim i noćnim satima. Također, cijena DU Passa, zajedničke ulaznice u najvažnije dubrovačke atrakcije, smanjenja je s 35 na svega 15 eura, a prati je i cijena ulaznice za gradske zidine.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, službenoj Android te IOS aplikaciji i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika. Svi programi podložni su promjenama zbog vremenskih uvjeta ili nepredviđenih okolnosti.

Pročitajte još

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist

Pripremila Jannette Razum – čokoladni lava kolačići

Dulist