Zanimljivosti

Gabrijel i Ivica se s četiri bronce vraćaju s Državnog natjecanja brodomaketara!

Dubrovački juniori vratili su se s ukupno četiri bronce s 27. Državnog natjecanja brodomaketara koje se održalo po NAVIGA pravilima.

Gabrijel Burđelez osvojio je bronce za gliser i ribarski brod, a Ivica Bilić bronce za dva glisera. Gabrijel i Ivica dugogodišnji su polaznici radionica brodomodelarstva koje održavaju Modelarski institut Nave Dumins i Društvo brodomodelara Argosy u Centru brodomodelarstva na Batali.

Predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva je bio voditelj Centra brodomodelarstva i predsjednik Modelarskog instituta Nave Dumins Mladen Mitić.

Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka svake godine organiziraju Državno natjecanje, a pravila prema kojima se ocjenjuju makete ovise o godini. Parnim godinama se održava natjecanje prema NAVIGA pravilima, a neparnim godinama prema nacionalnim pravilima. Glavna razlika je što se na državnim natjecanjima koja se organiziraju prema nacionalnim pravilima mogu ocjenjivati isključivo makete tradicionalnih hrvatskih brodova i brodica, a prema NAVIGA pravilima mogu se natjecati brodomaketari sa svim brodovima.

Sve natjecateljske makete brodica i brodova mogu se pogledati na Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova „Rijeka 2022“ koja je od 11. do 20. listopada otvorena za javnost u edukacijsko-izložbenom prostoru Kuća Brodova u Rijeci.

Organizatori natjecanja i izložbe su Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka, a Hrvatska zajednica tehničke kulture je suorganizator. Manifestaciju financijski podupiru Hrvatska zajednica tehničke kulture, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] ČESTITKE! Svečana promocija diplomanata Sveučilišta Libertas

Dulist

Znate li tko je održao prvo kulturno događanje u prosincu 1991.?

Dulist

Besplatna stručna vodstva po Gradu ‘Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija