Zanimljivosti

Gabrijel i Ivica se s četiri bronce vraćaju s Državnog natjecanja brodomaketara!

Gabrijel i Ivica se s četiri bronce vraćaju s Državnog natjecanja brodomaketara!

Dubrovački juniori vratili su se s ukupno četiri bronce s 27. Državnog natjecanja brodomaketara koje se održalo po NAVIGA pravilima.

Gabrijel Burđelez osvojio je bronce za gliser i ribarski brod, a Ivica Bilić bronce za dva glisera. Gabrijel i Ivica dugogodišnji su polaznici radionica brodomodelarstva koje održavaju Modelarski institut Nave Dumins i Društvo brodomodelara Argosy u Centru brodomodelarstva na Batali.

Predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva je bio voditelj Centra brodomodelarstva i predsjednik Modelarskog instituta Nave Dumins Mladen Mitić.

Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka svake godine organiziraju Državno natjecanje, a pravila prema kojima se ocjenjuju makete ovise o godini. Parnim godinama se održava natjecanje prema NAVIGA pravilima, a neparnim godinama prema nacionalnim pravilima. Glavna razlika je što se na državnim natjecanjima koja se organiziraju prema nacionalnim pravilima mogu ocjenjivati isključivo makete tradicionalnih hrvatskih brodova i brodica, a prema NAVIGA pravilima mogu se natjecati brodomaketari sa svim brodovima.

Sve natjecateljske makete brodica i brodova mogu se pogledati na Hrvatskoj ocjenskoj izložbi maketa brodova „Rijeka 2022“ koja je od 11. do 20. listopada otvorena za javnost u edukacijsko-izložbenom prostoru Kuća Brodova u Rijeci.

Organizatori natjecanja i izložbe su Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka, a Hrvatska zajednica tehničke kulture je suorganizator. Manifestaciju financijski podupiru Hrvatska zajednica tehničke kulture, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist